Zanimljivosti
SLADOJEVCI
Uspješna ‘Mala olimpijada’
objavljeno: 10. lipnja 2015.

Sudjelovali su učenici i učiteljice PŠ Sladojevci, PŠ Kozice, PŠ Novi Senkovac i PŠ Donji Meljani, asistenti u nastavi, ravnateljica Ksenija Vujanović Juras, psihologinja i pedagoginja škole, učiteljica engleskog jezika, roditelji…   

Cilj ove aktivnosti očuvati je od zaborava  starinske sportsko-rekreacijske discipline, a namjena svega skupa je motivirati učenike da kvalitetnije provode slobodno vrijeme u druženju i igri s vršnjacima te njeguju zavičajne pjesme i plesove,  starinske sportove,  tradicijske i glazbene dječje igre s pjevanjem, igračke te brojalice.

Učenici su se natjecali u trčanju, skakanju u vreći, nošenju jajeta u žlici, povlačenju konopa, pjevanju i plesanju tradicijskih pjesama.

Učiteljice, domaćini ovih igara, Milka Bujanić i Katarina Kokorić s učenicima i njihovim roditeljima izradili su medalje od drveta. Tom aktivnošću uključili su se i u školski projekt „Drvo“.

Učenici su se družili uz kolače i sokove koje su pripremili roditelji učenika iz PŠ Sladojevci, a Školska knjiga ih je obradovala dječjim časopisom ‘Modra lasta’.

„Mala olimpijada“ je  pokazala da je škola mjesto susreta, druženja, učenja i veselja.