Zanimljivosti
PULA
Grad ulaže 500.000 kuna u rekonstrukciju dječjih vrtića
objavljeno: 3. srpnja 2015.

… koja predviđa da će tada vrtić pohađati oko 700 djece“ –  kazala je zamjenica gradonačelnika Pule, Elena Puh Belci na prigodnoj ‘presici’ za novinare.

Istaknula je da pulski vrtići nikada ne zatvaraju svoja vrata, njihov rad se samo reorganizira te u funkciji ostaju veliki i klimatizirani objekti s dvorištem i svim ostalim uvjetima za bezbrižan ljetni rad u blizini centralne kuhinje.

„Do 15. srpnja ostaju otvoreni dječji vrtići Rožica, Monte Zaro, oba na Velom Vrhu, Zvjezdice, Pužići, Kaštanjer, Zvončići, na Verudi Izvor i Latica, a cijelo ljeto bit će na raspolaganju Veli Vrh (Padulj), Rožica, Monte Zaro i Izvor“ –  pojasnila je Puh Belci te je dodala kako će dežuran vrtić koji radi do 21.00 sat biti na Kamenjaku.

Radove vrijedne pola milijuna kuna najavila je ravnateljica Dječjeg vrtića Pula, Mariza Kovačević koja je kazala kako će se  glavnina radova obaviti rijekom ljetne stanke,  jer je to jedini period kada vrtić pohađa najmanje djece.

„U dječjem vrtiću Centar izvršit će se sanacija i rekonstrukcija sanitarnih čvorova te će se usporedno raditi i na rekonstrukciji kanalizacije. Također, sanirat će se i oličiti zidovi, zamijenit će se dotrajali namještaj po dječjim sobama te će se postaviti nova sportska oprema za tri vrtičke skupine koje provode sportski program.

U dječjem vrtiću Kaštanjer, pored sanacije sanitarnih čvorova, radovi će se izvršiti na temeljima i obojati će se cjelokupna drvenarijama, dok će se u dječjem vrtiću Veruda sanirati sanitarni čvorovi i rekonstruirati kanalizacija.

U proteklom periodu značajna financijska sredstva uložena su u sanaciju krova vrtića Rožica i za nabavku opreme vrtića za što je izdvojeno ukupno 161 tisuća kuna“, izjavila je Kovačević. [ IZ DRUGIH MEDIJA | izvor: pula.hr ]