Zanimljivosti
UČENJU NIKADA KRAJA
Sedam edukacijskih web-alata za učitelje
objavljeno: 2. kolovoza 2018.

Riječ je o vrlo korisnim aplikacijama koje mogu doprinijeti poučavanju.

Riddle

[http://www.riddle.com/]

■ Riddle je odličan web-alat za učitelje. Omogućuje im da stvore vlastite kvizove, ankete, liste i mnogo drugih stvari, a za sve to je obično potrebna minuta vremena. Riddleov je cilj pružiti najbolji alat koji se može koristiti u nastavi za vrlo jednostavno stvaranje interaktivnog sadržaja, pa se možete koncentrirati na sadržaj umjesto da se brinete o alatima.

 EduSight Notes

[https://edusight.co/notes]

■ Ovim alatom možete brzo obilježiti razne anegdote i događaje vezane uz napredak i učenje svojih učenika. Zabilježite kako se razvija ponašanje ili karakter svih vaših učenika. Pohranite primjerke učeničkog rada koji će vam pomoći pri kasnijem ocjenjivanju. Sve vaše bilješke i opservacije organizirane su po pojedinačnom učeniku u obliku vremenskog (timeline) prikaza. Osvrnite se na napredak svojih učenika pregledavajući dokaze njihova učenja i tako se bolje pripremite za roditeljske sastanke.

Car Quiz Math Game

[http://www.carquizgame.com/]

■ Odličan za vježbu matematike. Car Quiz je matematička igra za djecu, u kojoj igrač juri stazom rješavajući matematičke jednadžbe. Razvija vještine zbrajanja, oduzimanja, množenja i dijeljenja. Cilj je igre skupiti što više točnih odgovora. Ima više stupnjeva težine, a igrači je mogu igrati nasumično ili jedan za drugim.

Classroom Authors

[https://www.classroomauthors.com/]

■ Classroom  Authors pruža potpuno rješenje za objavljivanje u učionici. Pristup za korištenje ove platforme za objavljivanje je potpuno besplatan učiteljima i učenicima.

Write Reader

[https://itunes.apple.com/ca/app/id590707197?mt=8&ign-mpt=uo%3D6]

■ Write Reader je nagrađivana platforma za učenje koja se temelji na pismenosti. Djeca u dobi od tri godine mogu stvarati vlastite knjige te u isto vrijeme učiti kako pisati i čitati. Aplikacija je razvijena u suradnji s vodećim istraživačima, učiteljima, roditeljima i djecom.

Study Room

[https://www.getstudyroom.com/]

■ Study Room je platforma na kojoj se učenici mogu povezati sa svojim kolegama iz razreda, potražiti pomoć oko domaće zadaće i pristupiti bilješkama i podacima.

Now Comment

[http://nowcomment.com/]

■ Now Comment olakšava pristup bogatim, zanimljivim raspravama o online dokumentima bez obzira na to koliko je velik (ili malen) vaš razred ili grupa.

 ………………..

Napomena:

Educational Technology and Mobile Learning je internetska stranica kojom rukovodi tim učitelja u Kanadi. Cilj joj je pružiti edukacijskoj zajednici platformu na kojoj se može pristupiti najboljem sadržaju vezanom uz edukacijsku tehnologiju. Većina njihovih objava sastoji se od recenzija edukacijskih web-alata i mobilnih aplikacija, edukativnih dijagrama, plakata, vodiča, videomaterijala i savjeta o integraciji tehnologije u edukaciju.

Izvor:

http://www.educatorstechnology.com/2015/06/7-new-educational-web-tools-for-teachers.html