Iz školskog svijeta
KORISNE INICIJATIVE
Fotografirajte promet i osvojite nagrade
objavljeno: 24. srpnja 2015.

 Cilj mreže je prijenos znanja i dobre prakse te osmišljavanje zajedničkih projekata kojima će se financirati buduće aktivnosti prometne održivosti.

Umrežavanje i svi oblici povezivanja su dobrodošli za učinkovitije rješavanje prometnih problema, od razmjene iskustava, znanja i ideja do zajedničkog sudjelovanja i sinergije gradova, što omogućuje i bolje korištenje sredstava europskih fondova.

Mreže CIVINET su uspostavljene i u drugim dijelovima EU-a, a podržava ih Europska komisija. Svrha mreža je širiti znanje i iskustva na području energetske učinkovitosti i gradskog prometa povoljnijeg za okoliš i korisnike. Mrežu sufinancira EU putem projekta CIVITAS CAPITAL te Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost RH.

U sklopu projekta mreže „Održiva urbana mobilnost: Promocija održivog prometa u gradu Zagrebu“ objavljen je fotonatječaj „Kretanje mojim gradom“ cilj kojega je potaknuti građane Zagreba na kritičko promišljanje o gradskom prometu. Projekt financira Grad Zagreb – Gradski ured za programe i projekte Europske unije.

Zagrepčani, sudjelujte u fotonatječaju „Kretanje mojim gradom“!

Promatrajte i fotografirajte događanja u prometu tijekom šetnje zagrebačkim ulicama, kvartovima, parkovima, na putu do posla… Objektivom fotoaparata „ulovite“ različite zanimljive prometne situacije (dobre ili loše), sudjelujte u natječaju i osvojite vrijedne nagrade. Svoje nam fotografije šaljite do 7. rujna 2015. Proglašenje najboljih radova i dodjela nagrada održat će se za vrijeme Europskog tjedna mobilnosti (16.-22. rujna).

Pravila i uvjeti

Mogu sudjelovati svi građani Zagreba (amateri i profesionalci)

Poslati najviše dvije crno-bijele ili kolor fotografije (.jpg format rezolucije 300 dpi, veličine maks. 2 MB, dulje stranice maks. 2400 px)

Radove i popunjenu prijavnicu dostaviti do 7. rujna 2015. na e-mail adresu: fotonatjecaj@odraz.hr uz oznaku „ime i prezime natjecatelja“ (prijavnicu preuzmite ovdje.)

Žiri će odabrati tri najbolje fotografije čijim će autorima pripasti nagrade

Proglašenje najboljih radova i dodjela nagrada održat će se tijekom Europskog tjedna mobilnosti (16. – 22. rujna 2015.) u Zagrebu

Nagrade

1.nagrada: 1.000,00 kn

2.nagrada:   750,00 kn

3.nagrada:   500,00 kn

Nagrađeni autori dobit će i poklon bon Nextbikea u iznosu od 100,00 kn

…………………………..

Izvor: odraz.hr

http://odraz.hr/hr/projekti/aktualni-projekti/mreza-civinet-slovenija-hrvatska

http://odraz.hr/hr/novosti/odraz-ove-vijesti/zagrepcani-sudjelujte-u-foto-natjecaju-kretanje-mojim-gradom