Nesvrstani
Projekcija godišnje produkcije VANIME
Danas mali, sutra veliki
objavljeno: 29. srpnja 2015.

Besplatna projekcija filmova nastalih na godišnjim grupama i na 11. ljetnim filmskim radionicama Filmsko-kreativnog studija VANIME bit će održana u subotu, 1. kolovoza u 21.15 u dvorištu palače Sermage u sklopu Ljetnog kina Galerija u dvorištu palače Sermage. U slučaju kiše projekcija će biti u istom terminu u kinu Galerija.

VANIMA će upravo ovom projekcijom proslaviti svoj 29. rođendan kada je startala kao mali školski klub na Drugoj osnovnoj školi Varaždin pod vodstvom Dubravke Kalinić-Lebinec i Srećka Lebinca, a danas, kao jedna od najaktivnijih udruga u Varaždinu, uz godišnje grupe za animirani film, organizira i ljetne filmske radionice, VAFI i vodi kino Galeriju, jedino nezavisno kino u Varaždinu te je zadužena za razvoj audiovizualne djelatnosti u Varaždinu. Sve aktivnosti sufinancirane su iz proračuna Grada Varaždina i Hrvatskog audiovizualnog centra. U ovogodišnjoj produkciji VANIME, uz Hrvoja Seleca i Sandru Malenica, kao voditeljice godišnjih grupa sudjelovale su i mlade članice Iva Šobak i Morana Bunić, a na 11. ljetnim filmskim radionicama Dubravka Kalinić-Lebinec, Anja Strelec i Ana Sever.

A da će rad VANIME imati tko nastaviti i razvijati, dokazuju i četiri članice VANIME koje su upisale Akademiju likovnih umjetnosti – smjer animacije i novih medija: Sara Bernat i Mateja Štefinščak prošle akademske godine i Morana Bunić i Karla Skok ove akademske godine, te za životni poziv odabrale upravo – animaciju. Danas mali, sutra veliki način je na koji VANIMA gleda na razvoj audiovizualne djelatnosti te kontinuiranim i planskim djelovanjem sve više širi ljubav prema filmu, a uključivanje djece i mladih u aktivnosti, esencija je razvoja i budućnosti.

 

Ostalo možete pričitati na stranicama Hrvatskog filmskog saveza:

http://www.hfs.hr/novosti_detail.aspx?sif=3726#.VbirUvntlBd