Pljesak molim
ZA NAŠE MALE GENIJALCE
HEP donira računala
objavljeno: 11. kolovoza 2015.

A kako tvrdi Vlatka Kamenić Jagodić, direktorica HEP-ova Sektora za tržišnu i marketinšku strategiju to je njoj jedna od najdražih društveno odgovornih kampanja. U suradnji s Narodnim radiom, HEP će samo ove godine donirati 30 računala osnovnim školama diljem Hrvatske. Prednost će imati one škole u kojima se najviše učenika koristi jednim računalom.

Kaže, Vlatka Kamenić Jagodić za Jutarnji list:

„Jedno jutro imali smo kolegij i na stolu su bile novine- pročitali smo članak da je jedino Turska po broju računala u školama lošija od Hrvatske. Zaključili smo da nešto moramo napraviti.

Da bi se škole kandidirale za donaciju računala, učenici su trebali snimiti video i u njemu opisati situaciju u svojim informatičkim ulčonicama. Dobili smo više od 90 prijava iz cijele Hrvatske.

Većina računala otišla je na područja posebne državne skrbi, u Novsku, Vojnić, Požegu, Slunj, Habjanovce, Viljevo, Zemunik, Metković i Gerovo. Odlučili smo da će to postati tradicija i da će HEP svake godine donirati 30 računala.

 

[ IZ DRUGIH MEDIJA | izvor: hep.hr ]

http://www.hep.hr/hep/novosti/vDetail.aspx?id=4484&catID=4; Jutarnji list; http://www.os-zemunik.skole.hr/foto-galerija/category/24-za-nase-male-genijalce