Zanimljivosti
U OŠ IVAN LACKOVIĆ CROATA DJELUJE NOVA GRUPA POD IMENOM
Kreativna grupa – Domaćinstva
objavljeno: 1. listopada 2015.

Učenike treba naučiti sve što su znale njihove bake, mame, očevi. Oni trebaju znati kako se nekada živjelo, kako se pripremala zimnica…  U interakciji uz malo priče, malo rada.. pa potom i malo kuhanja a uvijek uz objašnjenje što čemu služi i zašto se baš tako radi, učenici sve doznaju i sve brže nauče!

Tako se potiče kreativnost i prenosi znanje, tako se školarci uče samostalnosti i usvajaju nova znanja.

I još, kada ih uz sve to, poučimo da se tako pridonosi očuvanju prirode da se baš tako  čuva etno-baština zavičaja, kuda ćete veće sreće …

Naša akcija „Kreativna grupa – Domaćinstva“ je baš to: mala škola novih-i-starih znanja. Ma zamislite, već na prvoj radionici spremali smo pekmez  i kompote po našim starim receptima. Pripremali smo pekmez od rajčice i jabuke, đem od šljiva i  kompot od jesenskih plodova iz naših voćnjaka. Spremali smo i medenjake po licitarskom receptu.

Odat ćemo vam i malu tajnu za zaboravljeni pekmez od rajčice i jabuke, koji možete pročitati na stranici naše grupe.

Sada kada smo se već pomalo pripremili, kada nešto više znamo i o pekmezu i đemu, a o medenjacima da i ne govorimo, puno nam je lakše sudjelovati na Danim voća 02. i 03. listopada 2015. koji se održavaju u susjednom nam Đurđevcu gdje ćemo i mi predstaviti naše proizvode .

Mirjana DANČEK, razredna učiteljica