Školska knjiga za vas
NAGRADNI NATJEČAJ ŠKOLSKE KNJIGE
Prijavite se na natječaj: BOŽIĆ UZ GLAZBU
objavljeno: 2. prosinca 2015.

■ ŠTO ĆEMO OCJENJIVATI U PREZENTACIJAMA?

1. PREPOZNATLJIVOST  – prezentacija treba izraziti nešto novo, ne može se sastojati samo od tuđih citata i recikliranih misli o glazbi općenito.

2. KREATIVNOST I PREGLEDNOST – nema ograničenja na određeno umjetničko razdoblje ili glazbeni žanr. Isto tako, preporučuje se upotrijebiti višemedijske mogućnosti unutar same prezentacije te poštovati zadani opseg.

3. ESTETIKU – prezentacija je i vizualni izraz neke ideje. Treba dobro razmisliti o bojama, tipu slova, tipovima ilustracija ili fotografija i slično.

■ ČIME ŠKOLSKA KNJIGA NAGRAĐUJE?

Prva je nagrada Glazbenik 21. stoljeća u gostima u vašoj školi te polugodišnja pretplata na Modru lastu za sve učenike pobjedničkog razreda. Također, cijeli će razred i njihov nagrađeni rad biti predstavljen u opširnoj reportaži na Školskom portalu.  

Druga je nagrada polugodišnja pretplata na Modru lastu i diploma za osvojeno drugo mjesto.

Treća je nagrada vrijedan i bogat paket s didaktičkim materijalima za cijeli razred i diploma za osvojeno treće mjesto.

Svi sudionici natječaja dobit će zahvalnice za sudjelovanje u natječaju.

■ TKO ČINI ŽIRI?

Ugledni, kreativni i prije svega pravedni članovi žirija jesu: Petra Pavić, urednica glazbene kulture i umjetnosti; Lovorka Decker, magistra dizajna te autorica udžbeničke serije Allegro u glazbenom svijetu Eva Kirchmayer Bilić.

■ KAKVA SU PRAVILA?

U natječaju mogu sudjelovati učenici od petog do osmog razreda pod vodstvom svojeg učitelja / svoje učiteljice glazbene kulture. Natječaj traje od 25. studenoga do 10. prosinca 2015. godine. U natječaj ulaze radovi snimljeni na kompaktni disk i poslani zaključno s datumom završetka natječaja. Učitelj/učiteljica šalje razredni uradak poštom na adresu:

………………………………

NATJEČAJ BOŽIĆ UZ GLAZBU

Uredništvo glazbene kulture

Školska knjiga d. d.

Masarykova 28

10000 Zagreb

Uz radove obvezatno pošaljite ispunjenu prijavnicu koju možete preuzeti ovdje.

Rezultati će biti objavljeni do 15. prosinca 2015. na Školskome portalu (www.skolskiportal.hr).

■  IMATE LI JOŠ PITANJA?

Odlično! Veseli nas što vas zanima naš natječaj. Slobodno nam se javite sa svim dodatnim pitanjima na e-mail adresu urednice: petra.pavic@skolskaknjiga.hr.

Vaša Školska knjiga