Savjeti stručnjaka
KAKO OBOGATITI RJEČNIK
Odlične aplikacije za izgradnju vokabulara
objavljeno: 13. srpnja 2018.

Izgradnja solidnog leksika zahtijeva puno vježbe i pamćenja, ali tehnologija nam je olakšala da obogatimo vokabular na zabavne i poticajne načine.

Danas vam donosimo neke vrlo dobre primjere aplikacija koje učenici koriste na svojim iPadovima da bi razvili svoje vokabulare.

Osim što uz pomoć tih aplikacija učenici mogu ovladati vokabularom, riječima i frazama, one im omogućuju i vježbanje izgovora, sricanja i pravopisa putem interaktivnih igara, lekcija, testova i mnogih drugih aktivnosti učenja.

VOCAB GENIUS

Vocab Genius je odlična aplikacija za učenje vokabulara putem flash kartica. Aplikacija sadrži više od 1200 dinamičnih flash kartica koje sadržajem pokrivaju riječi i elemente riječi poput prefiksa, sufiksa i korijena. Učenici mogu pratiti vlastiti napredak koristeći statistike i vizualizacijske alate.

VOCABULARY HD

Ova aplikacija pomaže učenicima da nauče više od 500 novih riječi zajedno s njihovim izgovorom. Riječi su stavljene u kontekst primjerima koji olakšavaju učenicima da ih razumiju. Aplikacija nudi i sinonime, kvizove te alat za izgovor riječi.

DICTIONARY

Dictionary je odličan rječnik i pojmovnik u obliku aplikacije koja omogućuje korisnicima da pretražuju definicije riječi iz višestrukih pouzdanih izvora uključujući Websterov rječnik, Rogetov pojmovnik i rječnik American Heritage. Najbolje je to što aplikacija radi i offline i omogućuje prijevode engleskog na više od 40 jezika.

DICTIONARY BY WORDSET

Ovo je još jedna prekrasna aplikacija u obliku rječnika za sve učenike jezika. Omogućuje jednostavne i lako razumljive definicije riječi. Dictionary nudi i provjeru pravopisa, brzo pretraživanje i sinonime. Radi i u offline modu.

WORDFOLIO

Wordfolio ja aplikacija koju bi trebala imati svaka osoba koja uči strani jezik. Pruža jedinstven način pohrane svih stranih riječi koje naučite. Zaboravite bilježnice za rječnik koje nosite sa sobom na satove jezika! Stavite sve nove riječi koje naučite u Wordfolio i aplikacija će vam pomoći da ih zapamtite što je brže moguće.

BISCUIT- DICTIONARY AND FLASHCARDS

Ovo je odlična aplikacija za izgradnju rječnika za sve učenike jezika. Omogućuje da izgradite po vlastitom ukusu dizajniran popis riječi koristeći jednostavne geste. Također omogućuje da prevedete riječi iz onoga što trenutačno čitate ili koristite opciju izgovora za ponavljanje nepoznatih riječi.

…………………………

Napomena:

  • Portal Educational Technology and Mobile Learning nudi besplatne edukacijske web alate i mobilne aplikacije za učitelje i edukatore, a njime upravlja tim predanih učitelja iz Kanade.
  • Izvor: educatorstechnology.com