Zanimljivosti
EKONOMSKA ŠKOLA VELIKA GORICA
Organizirali „Sat kodiranja“
objavljeno: 14. prosinca 2015.

Po prvi puta obilježili i neke važnije datume, primjerice: Europski tjedan programiranja, kao i dan posvećen Adi LOVELACE, prvoj ženi programerki i čuvenoj britanskoj matematičarki.

Prošli smo tjedan održali dvije radionice Sata kodiranja. Učenici prvih razreda su uspješno odradili svoj prvi sat kodiranja. U dobroj i poticajnoj atmosferi bavili smo se kodiranjem, a usput i odigrali neke od poznatijih računalnih igara.

Edukativne igre su nam vrlo dobro poslužile za učenje osnova programiranja. Učenici su se upoznali s osnovnim pojmovima vezanim za programiranje i što je najvažnije, neopterećeni nekim posebnim zadacima kroz igru rješavali su i naučili mnoštvo novih stvari. Nema nikakvog bauka, svladali su osnove programiranja. Učenici Josipa Krpan, Doroteja Busija, Iva Gašparević i Laura Golubiček ostvarili su najbolje rezultate. U Satu kodiranja sudjelovali su svi učenici dva razredna odjela prvih razreda i kroz tri radionice tijekom tri tjedna, izradili digitalne križaljke i kvizove, te digitalne panoe u kojima su objasnili ključne pojmove kao što je programiranje, programer, algoritam, programski kod i programski bug.

 …………

Dominik Tomislav VLADIĆ