Iz školskog svijeta
RIJEKA: MRAMORNA DVORANA
‘Upoznajte harmoniku’
objavljeno: 19. siječnja 2016.

Tom prigodom će se u dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja, izvođači različitih dobnih skupina predstaviti na koncertu ‘Upoznajte harmoniku’.  
Na programu će se naći Čajkovski, Derbenko, Sviridov, Papandopulo, Piazzolla i drugi.
Kao solist, između ostalih, nastupit će Josip NEMET vrhunski hrvatski harmonikaš, pripadnik nove generacije koncertnih umjetnika koji promoviraju klasičnu harmoniku kao ravnopravan i suvremen instrument u svijetu klasične glazbe.
Mia ĆOJBAŠIĆ dobitnica je dvadesetak prvih i drugih nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima u zemlji i inozemstvu, nastupala je u važnim europskim koncertnim dvoranama (npr. Helsinki Music Centre, Main Concert Hall), i kao solistica i kao članica komornih sastava. Njima će se na klaviru pridružiti i Marta Karolina Cader iz Poljske.
Solisti na harmonici, osim dvoje navedenih profesora, bit će i učenici osnovne i srednje riječke Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova: Jakov Prpić, Eugen Kvaternik, Fran Srdoč, Arian Frlan, Ivan Mužić, Domagoj Dobrila, Ivo Šubat, Ivan Mužić, te solistica na violini Esperanza Frank. [ Izvor: hnk-zajc.hr ]