Školska knjiga za vas
21. 3. SVJETSKI DAN LUTKARSTVA
IMAMO PLAN – ZA LUTAKA DAN
objavljeno: 4. ožujka 2016.

Svake se godine na prvi dan proljeća obilježava Svjetski dan lutkarstva.

Prvi je put u povijesti Svjetski dan lutkarstva obilježen 2003., a proglasila ga je međunarodna udruga UNIMA (najstarija međunarodna kazališna organizacija, osnovana 1929.).

ŠTO JE NATJEČAJ IMAMO PLAN  ZA LUTAKA DAN?

Svjesni važnosti uloge lutke u razrednoj nastavi i mnoštva mogućnosti njezine primjene, Školska knjiga želi istaknuti vrijednost lutke u nastavi koja dječje učenje čini učinkovitijim i snažnijim. Osim primjene lutke u izvannastavnim aktivnostima, lutka može pronaći svoj kreativni put učenja u svim područjima nastavnog plana i programa razredne nastave, kao i u pojedinim nastavnim predmetima, npr. hrvatskoga jezika, matematike, prirode i društva.

Prijavite se na natječaj i pošaljite nam videozapis aktivnosti u kojoj pokazujete svoju primjenu lutke u nastavi (igrokazi, lutkarske predstave, lutkarske igre, uloga lutke na nastavi, uloga lutke u vašem razredu…).

KAKO SUDJELOVATI?

Zajedno sa svojim učenicima pripremite videozapis. Ako vaš uradak traje do 15 minuta, pošaljite nam ga u cijelosti, a ako je duži, odaberite najbolji isječak koji ćete poslati. Svojim videozapisom pokažite: aktualnost teme te njezinu primjerenost dobi, tj. zrelosti izvođača (radi razumijevanja onoga što se izvodi lutkom, naravno, ako je riječ o lutkarskoj igri), svrhovitost lutkarsko-scenskih rješenja i njihovu inovativnost, kao i kreativnost cijele lutkarske igre.

ŠTO MOŽETE OSVOJITI?

Najbolja tri videozapisa Školska knjiga će nagraditi vrijednim i atraktivnim nagradama. Svi sudionici natječaja dobit će i zahvalnice za sudjelovanje u natječaju.

  1. nagrada:

Lutkarska predstava dolazi u vašu školu, vrijedan i bogat paket s materijalima potrebnima za izradu lutke te knjiga Lutkarski medij u školi.Također, cijeli će razred dobiti diplomu za osvojeno prvo mjesto.

  1. nagrada

Durica u vašoj školi i književni susret sa Željkom Horvat-Vukelja, vrijedan i bogat paket s materijalima potrebnima za izradu lutke te knjiga Lutkarski medij u školi.Također, cijeli će razreddobiti diplomu za osvojeno drugo mjesto.

  1.  nagrada

Durica u vašoj školi, vrijedan i bogat paket s materijalima potrebnima za izradu lutke te knjiga Lutkarski medij u školi.Također, cijeli će razred dobiti diplomu za osvojeno treće mjesto.

 

TKO ČINI ŽIRI?

Ugledni, kreativni i prije svega pravedni članovi žirija jesu: dipl. knjižničarka i profesorica Ida Bogadi, urednica za hrvatski jezik Emica Calogjera Rogić te urednice za razrednu nastavu Dijana Kalađija i Željka Bujan.

KOJA SU PRAVILA?

U natječaju mogu sudjelovati učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole pod vodstvom svojeg učitelja / svoje učiteljice. Natječaj traje od 4. ožujka do 8. travnja 2016. godine. U natječaj ulaze videozapisi poslani zaključno s datumom završetka natječaja. Učitelj/učiteljica šalje materijale poštom na adresu:

ZA NATJEČAJ IMAMO PLAN – ZA LUTAKA DAN

Uredništvo razredne nastave

Školska knjiga d. d.

Masarykova 28

10000 Zagreb

Radovi se mogu poslati i elektronskim putem na: razredna.nastava@skolskaknjiga.hr.

Uz radove obvezatno pošaljite ispunjenu prijavnicu koju možete preuzeti ovdje.

Rezultati će biti objavljeni do 15. travnja 2016. na Školskome portalu (www.skolskiportal.hr).

IMATE LI JOŠ PITANJA?

Odlično! Veseli nas što vas zanima naš natječaj. Slobodno nam se javite sa svim dodatnim pitanjima na: razredna.nastava@skolskaknjiga.hr.

 

Vaša Školska knjiga