Zanimljivosti
PAZIN: GIMNAZIJA I STRUKOVNA ŠKOLA JURJA DOBRILE
Opremljen novi praktikum
objavljeno: 16. ožujka 2016.

– Svrha ovog zajedničkog projekta pazinske Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile te labinske Srednje škole Mate Blažine je ažuriranje i moderniziranje postojećeg kurikuluma elektrotehničke skupine predmeta odnosno praktične nastave, kazao je ravnatelj GSŠJD Josip Šiklić. Tako pazinska škola, prva na istarskom području započinje s uvođenjem izmijenjenog kurikuluma praktične elektrotehnike iz predmeta Radioničke vježbe.

– Novoopremljena učionica u koju se uložilo deset posto ukupne vrijednosti projekta vrijednog 1,04 milijun kuna najvidljiviji je dio ovoga projekta. Tijekom protekle godine odrađen je čitav edukacijski ciklus o poduzetništvu i upravljanju projektima kako za nastavno osoblje elektrotehničke skupine predmeta dviju škola, tako i za njihove učenike. U završnom dijelu – koji traje do 23. travnja – bit će obuhvaćen razvoj izvannastavnih aktivnosti povezivanjem strukovnog obrazovanja s tržištem rada i poduzetništvom, kazala je voditeljica projekta Antonela Frank Medica, dok su se učenici drugog razreda elektrotehnike SŠ Mate Blažine gostujući u Pazinu upoznali s novom opremom. Voditeljica Frank Medica izrazila je nadu na da će takav praktikum u dogledno vrijeme dobiti i labinska škola, ali i pohvalila proteklu suradnju između pazinske i labinske škole u zajedničkoj edukaciji učenika.

– Odlučili smo se za modul koji će se baviti SMD tehnologijom, jer je ona danas zastupljena u 90 posto elektroničkih uređaja, od mobitela do televizora. Kao što možete vidjeti ovdje učenici rade s tim malim pincetama, lupama i lemilicama na vrući zrak, jer se radi o mikroelementima s kojima se klasičnom metodom ne može raditi, kazao je profesor elektrotehnike Toni Brožić. Također je nabavljeno sedam prijenosnih računala zajedno sa softverom te dva automatizacijska sustava. U projektu “Unaprjeđenje sadržaja elektrotehničke grupe predmeta – USEGP” financiranom bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala zajedno su sudjelovali dvije spomenute srednje škole te partneri Grad Pazin i Udruženje obrtnika Pazin. [ IZ DRUGIH MEDIJA | Glas Istre ]