Pljesak molim
JASTREBARSKO
David Batelja sa svojim timom oduševio inovativnošću
objavljeno: 28. travnja 2016.

…te tako osvojio besplatnu trogodišnju školarinu u iznosu od 77 tisuća i 400 kuna, za redoviti stručni studij Ekonomija poduzetništva Visoke škole Nikola Šubić Zrinski u Zagrebu. Riječ je o “POSLOVNOM IZAZOVU ZAPADNOG BALKANA”, trodnevnom natjecanju srednjoškolaca iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, ove godine održanom u Zagrebu. Natjecanje potiče učenike da kreativno razmišljaju, analiziraju, planiraju i to sve timskim radom. Razvijanjem komunikacijskih i prezentacijskih vještina, učenici stječu samopouzdanje, a razvijanjem ideje od „nule“ do poslovnog plana učenici postaju svjesni svojih mogućnosti i tako unaprjeđuju poduzetnički duh.

Pred članovima žirija i publikom 20 timova je predstavilo svoje poslovne planove, a pobjedu je odnio Davidov tim koji je razvio ideju o inovativnom proizvodu u obliku privjeska koji bi korisnicima mobilne telefonije u regiji omogućio razne pogodnosti; od manjih tarifa u romingu do punjenja telefona preko solarnih ćelija.

Članu pobjedničkog tima, Davidu Batelji iz Rastoka kraj Jastrebarskog, mentorice su bile: Mateja Strahija, bivša učenica i prošlogodišnja sudionica natjecanja i Diana Jurčević, dipl. ing. poljoprivrede, iz Prirodoslovne škole. [ IZ DRUGIH IZVORA | jastrebarsko.hr ]