Zanimljivosti
"NIJE TAJNA - LEKTIRA JE SJAJNA"
Vidovčani i Kutjevčani pobjednici Županijskog kviza
objavljeno: 29. travnja 2016.

Kviz je ove godine okupio 72 učenika i 13 mentora iz 13 osnovnih škola naše županije, a održan je u organizaciji Županijskog stručnog vijeća školskih knjižničara, Gradske knjižnice i čitaonice Požega i OŠ Dragutina Lermana iz Brestovca.

U kategoriji 3. razreda 1. mjesto osvojili su učenici OŠ Antuna Kanižlića, Požega (PŠ Vidovci) Patricija Starčević, Petar Starčević i Tvrtko Janković
2. mjesto pripalo je učenicima OŠ Julija Kempfa, Požega, Aneti Jurilj, Klari Safundžić i Mariji Vidović, dok su treće osvojili učenici OŠ „Dobriša Cesarić“, Požega, Filip Čutura, Emina Gitt i Gabriel Šunjo.
U kategoriji 5. razreda 1.mjesto osvojili su učenici OŠ Zdenka Turkovića, Kutjevo, Ena Jugović, Anđela Marković i Lana Valentić. 2.mjesto pripalo je  OŠ Julija Kempfa, Požega, za koju su se natjecali Jurica Mandić, Luka Miloš i Niko Pisker, a treći su bili učenici OŠ „Ivan Goran Kovačić“, Velika, Ana Lovrenović, Ana Zeba i Luka Adžić.

Učenici su u skupinama pismeno odgovarali na pitanja iz zadanih lektirnih naslova. Treći razredi odgovarali su na pitanja iz knjiga : „Jurnjava na motoru”, “Čarobnjak iz Oza“ i „Nemam vremena“ dok su za učenike petih razreda pripremljena pitanja iz knjiga: “Trojica u Trnju”, “Mrvice iz dnevnog boravka“ i „Zaljubljen do ušiju”.

Cilj ovog natjecanja je poticanje i popularizacija lektire, te razvijanje zdravog natjecateljskog duha i vještina informacijskog čitanja kod djece.

Zanimanje za lektirni kviz svake godine je sve veće kod učenika i nastavnika, kaže Vlasta PAČIĆ, knjižničarka u požeškoj OŠ Antuna Kanižlića. [ IZ DRUGIH IZVORA | rva.hr ]