Pljesak molim
INSPIRING SCIENCE EDUCATION (ISE) NATJEČAJ
Učiteljica Marijana KARNIČNIK iz Kutjeva pobjednica međunarodnog ISE natjecanja
objavljeno: 24. svibnja 2016.

Eksperimentu su se priključile 1.142 škole  iz cijeloga svijeta, a čak 180 njih bilo je iz Hrvatske.  Eksperiment su pratila i dva natjecanja, foto natjecanje i natjecanje za provođenje eksperimenta uz korištenje istraživačkog scenarija učenja.

Više o natjecanjima dostupno je na poveznici  OVDJE.

Tradiciju osvajanja prvih mjesta hrvatskih učitelja na ovim natjecanjima nastavila je Marijana KARNIČNIK, učiteljica iz OSNOVNE ŠKOLE „ZDENKA TURKOVIĆA“  KUTJEVO, koja je između 89 prijavljenih osvojila nagradu za primjenu ISE scenarija učenja.

Nagrada je besplatno sudjelovanje u ISE ljetnoj školi u Grčkoj.

Službena obavijest o pobjednicima natjecanja dostupna je OVDJE

Nagrađenoj učiteljici za Eratosthenes Online LessonMarijani KARNIČNIK iz Kutjeva, čestitke!!!

………

Svakako želimo podsjetiti da se u ožujku 2015. također provodio Eratostenov eksperiment te promatranje pomrčine Sunca, a pratila su ih tri natjecanja.

Sva tri pobjednika bila su iz Hrvatske te osvojila besplatno sudjelovanje na ISE ljetnoj školi u Grčkoj. Više o tome saznajte OVDJE.

Potom je u rujnu 2015. zbog velikog interesa ponovno proveden Eratostenov eksperiment, a tada je nagrada za foto natjecanje završila u Hrvatskoj,o čemu saznajte OVDJE.

………………………………………….

O EKSPERIMENTU

Eratostenov eksperiment globalni je eksperiment u kojem se mjeri opseg Zemlje po meridijanu, kada sunčeve zrake padaju na ekvator pod pravim kutom, a za koji je potreban samo štap i sunčeva sjena. Tako učenici i njihovi mentori diljem svijeta, u trenutku kada je Sunce na prikladnom položaju, računaju opseg Zemlje koristeći običan štap. Cilj je eksperimenta, između ostalog, i poticanje istraživačkog učenja. S ciljem da škole u Hrvatskoj motivira na prijavu CARNet je ponovno organizirao webinar o procesu prijave za sudjelovanje u eksperimentu.

Inspiring Science Education (ISE) projekt sufinancira Europska Unija iz Programa podrške politikama za primjenu informacijskih i komunikacijskih tehnologija u sklopu Okvirnog programa za konkurentnost i inovacije (CIP ICT PSP).

Sadržaj ove web stranice stajalište je autora. Europska Unija ne odgovara za sadržaj i upotrebu istog. [ Izvor: carnet.hr ]