Zanimljivosti
SAMOBOR
Školska sportska dvorana gotova
objavljeno: 27. svibnja 2016.

Nekadašnja jednodijelna dvorana u potpunosti je srušena, budući da u vrlo lošem građevinskom stanju više nije udovoljavala sigurnosnim potrebama izvođenja nastave tjelesnog odgoja osnovnoškolske djece.
Na njezinom mjestu izgrađena je nova dvodijelna dvorana dimenzija 600 četvornih metara s pratećim prostorijama površine cca 400 četvornih metara i to: dva bloka svlačionica s tuševima, dva kabineta za nastavnike sa sanitarnim prostorima, strojarnicom, prostorom za čistačice, prostorom za razglas i vatrodojavu te dva spremišta sportske opreme. Ukupna površina nove građevine je 1000 četvornih metara, a s postojećom školom povezana je toplim hodnikom. Ostali su još samo radovi na uređenju okoliša. Učenici će već prvog dana nove školske godine moći koristiti novu dvoranu koja je u potpunosti opremljena za njihove potrebe.
Uz Grad Samobor, koji je osigurao 75% sredstava, izgradnju nove dvorane vrijedne više od devet milijuna kuna sufinancira Zagrebačka županija sa 25% ukupne vrijednosti. Osigurana su i decentralizirana sredstva za izgradnju školskih zgrada Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa u iznosu od 1.158.000,00 kuna. [ IZ DRUGIH IZVORA | samobor.hr]