Pljesak molim
SLATINA | OŠ JOSIPA KOZARCA
U Bitoli nagrađeni mali umjetnici
objavljeno: 30. svibnja 2016.

Uvjet prijave na natječaj  bio je poslati zbirku od najmanje 20 likovnih radova na temu nadolazećih Olimpijskih igara u Rio de Janeiru ili odabrati temu po slobodnom izboru. Učenici naše škole: Borna Bula, Sara Babić, Manuel Pelikan, Dina Kovač, Nikolina Krupnicki i Gabrijel Graonja su sa svojom učiteljicom likovne kulture Tatjanom Lulić  Prpić odlučili prihvatiti izazovi i prijaviti se na natječaj svojim radovima na temu  „Rio 2016“ .

Po završetku natječaja na adresu  Nacionalne galerije dječje umjetnosti u Bitoli  pristiglo je 10,229 radova iz cijeloga svijeta od kojih je odabrano i nagrađeno 817 najuspješnijih.

  • Radovi učenika naše škole su se pokazali kao izuzetno uspješnima  jer je upravo zbirka radova naših učenika izabrana za jednu od 17 najuspješnijih. 

 Od 138 najboljih samostalnih izvedbi nagrađenih „Zlatnom paletom“ nalazi se i rad našeg učenika petog razreda Borne BULE, dok je rad učenice sedmog razreda Dine KOVAČ jedan od 228 radova nagrađenih Diplomom za samostalnu izvedbu.

Uspjeh je još veći ako uzmemo u obzir da je zbirka radova naše škole jedina na području Hrvatske koja je dobila nagradu dok je rad  učenika Borne Bule jedan od ukupna dva, a rad učenice Dine Kovač jedan od tri  nagrađena rada iz Hrvatske.

Nagrađeni radovi će biti izloženi na Međunarodnoj izložbi dječje umjetnosti u Nacionalnoj galeriji dječje umjetnosti „Montmartre“ u Bitoli u razdoblju od 23. svibnja – 10. lipnja. [ IZ DRUGIH IZVORA | os-jkozarca-slatina.skole.hr ]