Školstvo u medijima
KAKO MOTIVIRATI UČENIKA
5 načina da osnažite svoje učenike
objavljeno: 30. lipnja 2016.

„Kada učenici počnu osjećati da su dijelom stvaranja nečeg, daju sve od sebe.“ Osnaživanje uključuje uvođenje smisla, kompetencije, samopouzdanja i izbora u dnevne živote učenika. Slijedi pet načina koje Haddad i njegovo osoblje koriste da bi potaknuli učenike na učenje.

1. Stvorite učionice digitalnog doba.

U okrugu St. Valley učenici imaju pristup školskim laptopima ili tabletima – kao i okružnom sustavu za upravljanje učenjem – i to 24 sata u tjednu, stoga mogu učiti bilo gdje i u bilo koje doba. Učenici posjeduju vlastito učenje.

2. Omogućite učiteljima odgovarajuću profesionalnu obuku.

St. Vrain omogućuje učiteljima profesionalnu obuku koja im pomaže prebaciti se s učiteljski upravljanog planiranja lekcija na učenje usmjereno na učenika.

3. Učinite učenje privlačnim osmišljavanjem vlastitih rješenja i strastvenim projektima.

Učenici surađuju uz pomoć svojih učitelja kako bi našli rješenja na stvarne probleme. Dopustite djeci da osmisle vlastite projekte.

4. Dopustite učenicima da odaberu ono što kurikulum nudi.

St. Vrain Valley ima 50 fokusnih programa koji proširuju tradicionalni kurikulum, uključujući vodstvo i STEM teme poput medicinskih i bio-znanosti. Školski vođe osnivaju partnerstva s korporacijama da bi stvorili „energetsku akademiju“ te planiraju pozvati poslovne mentore radi  suradnje s učenicima na razvijanju kurikuluma.

5. Pozovite učenike da se uključe u odluke u vezi s dizajnom i konstrukcijom škole.

To nije toliko strašno ili skupo kako se možda čini. Haddad i njegova ekipa, zajedno s građevinskim inženjerima i učenicima, svake godine održavaju sastanak prije otvaranja nove škole da bi istražili kakvu vrstu okoliša djeca trebaju za optimalno učenje. Haddad se osobno sastaje s grupom od 50 učenika kako bi čuo njihova mišljenja.

To je prvi korak u tome da djeca dobiju otvorene prostore, dobro osvijetljene zgrade, “zelene procese” i energetsku efikasnost.

Nije čudo da se taj okrug natječe za Steve Jobsov XQ Super School Project. Haddadov tim je već osigurao donaciju od 16,6 milijuna dolara i investiciju od 3,6 milijuna dolara zahvaljujući tome što je uzeo u obzir učenike i njihovo mišljenje.

…………………..

NAPOMENA:

  • The International Society for Technology in Education (ISTE®) je neprofitna organizacija koja pomaže edukatorima i njihovim voditeljima u povezivanju učenika diljem svijeta.
  • Izvor: iste.org