Iz školskog svijeta
FILMSKE RADIONICE U KRALJEVICI
Rekordan interes djece i mladih!
objavljeno: 19. srpnja 2016.

Za ovogodišnje izdanje, koje će se od 24. do 31. srpnja održati u Nacionalnom centru tehničke kulture u Kraljevici, vlada izniman interes te je dosad prijavljeno preko pedesetero djece i mladih.  

Radionice obuhvaćaju kreativni rad na filmskim projektima, usvajanje znanja o filmskoj umjetnosti kroz predavanja profesionalaca te projekcije i analize filmova. Podijeljene su po dobnim skupinama na sljedeći način: radionica za igrani film (12-14 godina starosti), radionica za dokumentarni film (12-14 godina starosti), radionica za animirani film (15-18 godina starosti), te radionica za eksperimentalni film (15-18 godina starosti).

Radionice vode profesionalni mentori, redatelj Igor Jelinović, profesorica likovne umjetnostiIvana Rupić, animator Martin Babić i direktor fotografije Boris Poljak. Vrijedi istaknuti da je zbog velikog interesa ove godine uvedena još jedna radionica igranog filma i vodit će je mladi redatelj Tadija Tadić. Uz već tradicionalni radionički program, lani su uvedene i večernje projekcije otvorene za javnost, a ovogodišnji novitet su i masterclass predavanja Maje Flego, savjetnice u Uredu pravobraniteljice za djecu, i Nikole Jankovića, dizajnera zvuka. Također, novost je i suradnja s Busho Film Festivalom iz Budimpešte, a zanimljivo je da će njihov festivalski foršpan napraviti upravo  polaznici radionice za animirani film. Detaljan program ovogodišnje radionice u Kraljevici pogledajte OVDJE. [ iz drugih medija | hfs.hr ]