Zanimljivosti
LEPOGLAVA
Uređena dva nova dječja igrališta
objavljeno: 22. srpnja 2016.

…posljednja u naselju Gorica u Mjesnom odboru Lepoglava te u naselju Zlogonje u Mjesnom odboru Donja Višnjica.

– U Gradu Lepoglavi izuzetno nam je važan društveni segment života i razvoja našeg Grada. Želimo oplemeniti i urediti prostor tako da se može koristiti za igru i druženje. Dakle, uređujemo nekad zapušteni prostor, postavljamo igrala i dajemo ga na korištenje građanima koji ga kasnije sami održavaju. Taj prostor postaje mjesto druženja i okupljanja, ali i primjer vlasnicima zapuštenih zemljišta kako treba održavati svoje parcele – rekao je gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić dajući na upotrebu građanima prostor s novopostavljenim igralima u naselju Gorica.

Za postavljanje i održavanje igrala Grad Lepoglava ove je godine u svom proračunu osigurao 100.000 kuna što i nisu mala sredstva s obzirom na znatan pad prihoda gradskog proračuna uzrokovanih zakonom o brdsko – planinskim područjima. No, kako ističe gradonačelnik Škvarić,  nastojat će se ne štedjeti na ovakvim projektima koji su namijenjeni direktno građanima.

U planu je Grada Lepoglave postavljanje još pet ovakvih igrala kako bi se njima pokrio cijeli gradski prostor. Ti se prostori planiraju dodatno oplemeniti postavljanjem stolova i klupica za druženje, stolova za stolni tenis, uređenjem igrališta za igranje badmintona, a po potrebi i postavljanjem koševa za igranje košarke. [ IZ DRUGIH IZVORA | lepoglava.hr ]