Zanimljivosti
VIROVITIČKO-PODRAVSKA ŽUPANIJA
Prijavili projekt za osiguravanje pomoćnika u nastavi za 49 učenika s teškoćama u razvoju
objavljeno: 22. srpnja 2016.

…u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta će iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.) pružiti potporu uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolske i srednjoškolske odgojno obrazovne ustanove kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje.

Maksimalna stopa sufinanciranja iznosi 85 % ukupnih prihvatljivih troškova i osigurana je temeljem OP ULJP iz sredstava Europskog socijalnog fonda (ESF-a) dok će se obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurati iz Državnog proračuna Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta je 1.626.654,61 kuna.

Prijavitelj projekta, Virovitičko-podravska županija, projekt je prijavila u partnerstvu sa 17 škola s područja Županije – 13 osnovnih i 4 srednje škole (Industrijsko-obrtnička škola Slatina, OŠ Eugena Kumičića Slatina, OŠ Josipa Kozarca Slatina, OŠ Petra Preradovića Pitomača, OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Orahovica, OŠ Suhopolje, OŠ August Cesarec Špišić Bukovica, Srednja škola Marka Marulića Slatina, Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, OŠ Mikleuš, Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača, OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci, OŠ Davorin Trstenjak Čađavica, OŠ Vladimira Nazora Nova Bukovica, OŠ Ivan Goran Kovačić Zdenci, OŠ Voćin i OŠ Gradina).

Program pomoćnika u nastavi pomaže aktivnom uključivanju učenika s teškoćama u razvoju u redoviti sustav odgoja i obrazovanja. Cilj projekta je kroz suradničko podučavanje i neposrednu profesionalnu potporu učenicima s teškoćama u radu omogućiti uspješnu integraciju u redovne odgojno obrazovne programe na području Virovitičko-podravske županije; osigurati uvjete za uspješnije emocionalno funkcioniranje i napredak razvoja i vještina. Ciljna skupina je 49 osoba koje će kroz projekt biti angažirane kao pomoćnici u nastavi za 49 učenika s teškoćama u razvoju uključenih u 17 obrazovnih ustanova u Virovitičko-podravskoj županije.

Projektnu prijavu je izradila VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije u suradnji s Upravnim odjelom za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Virovitičko-podravske županije. [ IZ DRUGIH IZVORA | hrvzz.hr ]