Pljesak molim
I ŠKOLSKA KNJIGA POSLODAVAC PARTNER
Studentima otvorena vrata za prve korake u poslovnom svijetu
objavljeno: 26. srpnja 2016.

Studenti su izabrani na provedenom natječaju, a po obavljanju radne prakse nekima od njih pružit će se i mogućnost stalnog zaposlenja. “ISKUSTVO ZLATA VRIJEDI” projekt je Poslovnog dnevnika koji se provodi četvrtu godinu zaredom. Ovogodišnje izdanje podržali su Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, Ministarstvo socijalne politike i mladih, Zavod za vještačenje i profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom te ukupno 12 partnera poslodavaca.

Glavni cilj je podizanje razine svijesti unutar poslovne zajednice i društva o problematici zapošljavanja te ravnopravnog socijalnog uključivanja u svakodnevni život osoba s invaliditetom i mladih slabijeg imovinskog statusa.

Tako se osobama u nejednakim startnim pozicijama želi omogućiti ravnopravno sudjelovanje na tržištu rada. Zamjenik glavnog urednika Poslovnog dnevnika Vladimir Nišević istaknuo je da sudjelovanje državnih institucija i mnoštva partnera pokazuje snagu projekta. “Studenti s invaliditetom su vrijedni, marljivi i ambiciozni radnici i to je poruka koju smo uspješno odaslali putem medija”, poručio je Nišević. Podupiranje mladih i podizanje svijesti po pitanju zapošljavanja osoba s invaliditetom, kao i podizanje razine kvalitete njihova života, jedan je od najvažnijih zadataka Ministarstva socijalne politike i mladih, poručila je Diana Topčić-Rosenberg, pomoćnica ministrice i predstavnica pokrovitelja projekta.

“Nastojimo povezati djelatnosti institucija te javnog i privatnog sektora kako bismo zajedničkim snagama razbili stereotipe i predrasude koje su u našem društvu zastupljene, a koje određene skupine mladih sustavno ograničavaju. Mladima koje smo uključili u projekt Iskustvo zlata vrijedi želim puno sreće u daljnjem profesionalnom razvoju”, poručila je. Završna je svečanost bila i prilika za susret studenata s budućim poslodavcima koji su im uručili potvrde o obavljanju studentskih praksi. Iva Kostelac Sljepčević, regionalna direktorica ljudskih potencijala u Dukatu, potvrdu je uručila studentici Agronomskog fakulteta Valentini Škreblin. “Sudjelujemo u važnom projektu koji studentima s određenim poteškoćama otvara vrata u poslovni dnevni ritam kompanija”, rekla je Kostelac Sljepčević.

Sunčana Matić, iz Službe za odnose s javnošću u Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost uručila ih je studentima Mateju Antoloviću i Juliji Križanac. “Razvojem poslovne politike u upravljanju ljudskim resursima koja doprinosi jačanju samosvijesti osoba s invaliditetom pružamo profesionalni poticaj da oni budu punopravni i suodgovorni članovi društva”, kazala je Matić. Danijel Ferić, predsjednik Uprave Hrvatske lutrije, potvrde za obavljanje prakse dodijelio je Tomislavu Ljubiću, studentu Tehničkog veleučilišta u Zagrebu i Bernardu Blagajčeviću, studentu Prirodoslovno-matematičkog fakulteta:

“Sudjelovanje u ovom vrijednom projektu već treću godinu zaredom pokazuje našu odlučnost da utječemo na boljitak društva, a ova je akcija svake godine sve glasnija. Širenje pružanja šanse stjecanja iskustva i na studente slabijeg imovinskog stanja, naročito nam se dopala pa ćemo na stjecanje iskustva primiti i jednog studenta iz te kategorije“.

Savjetnik u ljudskim resursima ŠKOLSKE KNJIGE Boris IVANOVIĆ studentici grafičkog fakulteta Ani LEŠIĆ, uručio je potvrdu o praksi u Školskoj knjizi: “Osobe s invaliditetom mogu i trebaju imati jednak start i šansu za obrazovanje, zapošljavanje i definiranje karijere. U stjecanju radnog iskustva važno im je pružiti podršku pri čemu je praksa jedan od načina kojima im i mi možemo pomoći”.

Nino Kaćanski, zamjenik direktora radne jedinice Zagreb u AD Plastiku, vrata kompanije je otvorio studentici cestovnog prometa Bojani Đebro, dok je Senior HR administratorica u Atlanticu Silvana Marković potvrdu je uručila Franu Rakniću, studentu Tehničkog veleučilišta u Zagrebu. Stefan Čoić, voditelj marketinga tvrtke Bauerfeind, suradnju s ovom kompanijom omogućio je studentici Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Kristini Ivić, a stručna koordinatorica za regrutiranje i selekciju Ines Bezjak Kožnjak u INA-u je na praksu pozvala studenticu Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Laru Dabić. U Metro na praksu odlaze Zrinka Filipić i Adrijana Bakula, a student Pravnog fakulteta Tomislav Ditrih u Nestle. U PBZ CO praksu će obavljati studentica Informacijskih tehnologija Martina Petrovečki, dok u Zagrebačku pivovaru ide student Tehničkog veleučilišta u Zagrebu Antonio Smiljanić. [ IZ DRUGIH MEDIJA | poslovni.hr | Foto: Davor Puklavec PIXSELL ]