Zanimljivosti
LEPOGLAVA | ODRŽANE 2. POLETNE ZABAVNE IGRE ZA DJECU
Družili se mališani Lepoglave i Bednje te slovenskih prekograničnih općina
objavljeno: 29. kolovoza 2016.

…s kojom Grad Lepoglava zajednički provodi ovu veselu manifestaciju za djecu.

Djeca su u pratnji svojih trenera, tri dana, do 26. kolovoza, na uživala u nekoliko sportskih disciplina, družila  se i zabavlja te međusobno upoznavala. Poletne zabavne igre svojevrsni su nastavak dugogodišnjeg projekta Otvorene zabavne škole nogometa u kojem je Lepoglava sudjelovala od 2004. godine, a podupiru ih i financijski pomažu Grad Lepoglava, Općina Bednja i slovenska Općina Videm, jedinice lokalne samouprave koje su se zahvaljujući ovom projektu zbližile ali i ostvarile suradnju i na drugim poljima.

Zbog dugogodišnjeg zajedništva među partnerima koji godinama surađuju na ovom projektu, otvorenju ovogodišnjeg izdanja ove jedinstvene škole u kojoj ravnopravno sudjeluju djevojčice i dječaci bez obzira na talent za nogomet i želju da postanu vrhunski nogometaši nazočili su čelni ljudi prijateljskih općina i osnovnih škola.

Ispred Grada Lepoglave otvorenju 2. Poletnih zabavnih igara nazočio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje KOVAČ, jedan od trenera koji je 2004. godine sudjelovao u pokretanju lepoglavske inačice ove zabavne škole nogometa.

– Druženje i zabava, ali i neobavezno bavljenje sportom te promocija zdravog načina života ono je što ova škola propagira i zato smo i ove godine nastojali uključiti u nju što veći broj učenika s našeg gradskog područja. Ovo je 12. godina provedbe ove zabavne ljetne sportske priče za naše klince i jedna od aktivnosti koja uvelike potvrđuje tezu da Grad Lepoglava zaista zaslužuje laskavu titulu Grad Prijatelj djece. Vjerujem da će klinci kroz univerzalni jezik sporta razviti nova prijateljstva i dodatno potvrditi kako za dobre ljude ne postoje granice i kako su klinci ti od kojih „veliki“ moraju učiti zajedništvu, toleranciji i igri koja nam svima danas nedostaje – kazao je nakon otvorenja 2. Poletnih zabavnih igara zamjenik gradonačelnika Kovač.

Dobro raspoloženje i pozitivna dječja energija koja je strujila nogometnim igralištem u Videmu prešla je i na sve uzvanike koji su se priključili djeci i zaplesali uvodni ples kojim je škola i službeno počela.

Projekt Otvorenih zabavnih škola nogometa pokrenule su skandinavske zemlje, a kasnije se uključila i UEFA pa danas ova sportska priča okuplja tisuće mladih diljem Europe i Bliskog istoka s ciljem promicanje mira, tolerancije, prihvaćanja različitosti i društvene kohezije kroz razne igre i zabavu na sportskom terenu. Slovenska inačica ovog projekta u samu je školu integrirala i neke nove sportove, nove oblike zabave i druženja te time unaprijedila cijeli koncept koji oslikava interes djece s obje stranice granice. [ IZ DRUGIH IZVORA | lepoglava.hr ]