Jučer-danas-sutra
ULAGANJE U OBRAZOVANJE
Zagrebačka županija najviše ulaže u školstvo
objavljeno: 29. kolovoza 2016.

Samo na područje grada Jastrebarskoga, koji je ovoh dana obišao župan Stjepan Kožić, Županija je proteklih godina u školske objekte uložila 30 milijuna kuna. Ulagat će i dalje, obećao je župan, koji je zajedno s gradonačelnikom Zvonimirom Novoselom i saborskim zastupnikom Mihaelom Zmajlovićem, obišao prostor na kojemu će se graditi nova osmogodišnja škola.

„Nova škola u Jastrebarskom, odlukom Županijske skupštine, uvrštena je u prioritete kapitalne gradnje. Nadam se da će vrlo brzo biti gotova faza projektiranja, koja će pokazati i iznos koji je potrebno osigurati za gradnju. Projekt se planira realizirati u dvije faze, u prvoj će se graditi objekt škole, a u drugoj sportska dvorana. Kada budemo znali koliko sredstava treba za gradnju, onda ćemo dogovarati i izvore financiranja. O tome ćemo razgovarati i s resornim ministarstvima i s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. A kada zatvorimo financijsku konstrukciju onda će se definirati i dinamika gradnje. Ulaganja Zagrebačke županije u školstvo godišnje dosežu i do 40 posto prihoda proračuna.“ –  rekao je župan.

Grad Jastrebarsko je za gradnju nove škole osigurao zemljište, izradio je prostorno-plansku dokumentaciju i idejni projekt te je ishodio lokacijsku dozvolu. „Očekujem da Županija, u sljedećim koracima, nastavi s ovim projektom koji je važan i za Jasku i za Županiju, ali prije svega za školarce“ – rekao je gradonačelnik Zvonimir Novosel. Saborski zastupnik Mihael Zmajlović ustvrdio je da inicijativa za gradnju ove škole nikada nije bila bliže realizaciji te da se radi o projektu kojega treba dobro pripremiti i u što kraćem roku privesti kraju. [ IZ DRUGIH IZVORA | zagrebacka-zupanija.hr ]