Pljesak molim
ZANIMLJIVA INICIJATIVA ■ TALIJANSKA VLADA TINEJDŽERIMA POKLANJA 500 EURA NA NJIHOV 18. ROĐENDAN
Poklon bon može se potrošiti i na film, glazbu i kazalište
objavljeno: 29. kolovoza 2016.

Ta inicijativa pokreće se 15. rujna 2016., a iznos može biti potrošen na knjige, ulaznice za koncerte, kazališne predstave i kino, posjete muzejima te na izlete u nacionalne parkove.

Nekih 575.000 tinejdžera imat će koristi od te inicijative koja će koštati talijansku vladu 290 milijuna eura, a parlamentarni podtajnik Tommaso NANNICINI vjeruje da je to dobro potrošen novac.

„Ova inicijativa šalje jasnu poruku mladima, podsjećajući ih na to da pripadaju zajednici koja im želi dobrodošlicu u svijet odraslih“, rekao je Nannicini za talijanski dnevnik Corriere della Sera.

„To ih također podsjeća na to koliko je kultura važna, ujedno da bi se obogatili kao osobe, ali i za ojačavanje tkiva našeg društva.“

Osamnaestogodišnjaci će moći podnijeti zahtjev za iznos od 500 eura putem aplikacije kojom mogu skinuti bonove na svoje mobilne telefone, koje zatim mogu koristiti online i u fizičkim prostorima.

Talijanska vlada planira sličnu inicijativu za 2017. godine, putem koje će nastavnicima biti dodijeljen iznos od 500 eura, a mogu ga potrošiti na svoj profesionalni razvoj.

…………………..

NAPOMENA:

  • The Independent je britanski dnevni list koji izlazi u Londonu i jedan je od poznatijih liberalnih novina u toj zemlji.
  • Izvor: independent.co.uk