Pljesak molim
OŠ JURAJ DALMATINAC | PREDSTAVLJEN KALENDAR NP KRKA
Šibenski đaci učit će o očuvanju prirode i ljepotama Krke
objavljeno: 8. rujna 2016.

Drago mi je da su iz NP Krka izabrali baš našu školu za predstavljanje školskog kalendara i ovime nastavljaju dobru suradnju. Kalendar je namijenjen da kod djece probudi ekološku svijest i potakne na razmišljanje o prirodi – kazao je Natko DUVNJAK, ravnatelj OŠ Juraj Dalmatinac.

Za razliku od običnog kalendara, školski kalendar NP Krka počinje s rujnom i završava s lipnjem, a krase motovi iz tog nacionalnog parka. Uz to, na svakoj stranici napisana je izreka posvećena prirodi.

Kalendar će djecu od najranije dobi upoznati s ljepotama koje se oko njih nalaze, a usput će i podignuti njihovu svijest o očuvanju prirode. Uz izreke, na kalendaru su označeni i datumi vezani za zaštitu prirode. Nadamo se da će kalendari djeci omogućiti da bar na kratko odlutaju u svijet Nacionalnog parka Krke kada im je dosta nastave – kazao je Krešimir ŠAKIĆ.

Predstavnici nacionalnog parka su nakon predstavljanja kalendara posjetili 3a razred gdje su mališane naučili nešto o znamenitostima Krke. [ IZ DRUGIH MEDIJA | m.sibenik.in