Školska knjiga za vas
MEĐUNARODNI STRUČNI SKUP SRETNA DJECA
Kreativnost u likovnom, dramskom i plesnom izrazu djeteta
objavljeno: 10. listopada 2016.

Skup je namijenjen odgajateljima u predškolskim ustanovama, stručnim suradnicima i ravnateljima vrtića, učiteljima u ustanovama za rehabilitaciju djece i učiteljima razredne nastave.

Cilj je skupa različitim metodama rada educirati u svrhu praćenja odrastanja i sazrijevanja putem kreativne igre i likovne umjetnosti te pridonijeti razvoju ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja u području umjetnosti, te osobito pomoći djeci predškolske dobi s posebnim potrebama.

Teme skupa obuhvaćaju različite vidove temeljene na istraživanjima različitih načina stvaranja u igri koja u djece uključuju prostor, pokret i sjećanje, motoričke vještine, emocionalne, kognitivne i socijalne vještine te govorne vještine i samopouzdanje.

PREDAVAČI:

Marija Ivanković, profesorica, voditeljica službe za predškolski odgoj i obrazovanje Uprave za odgoj i obrazovanje MZOS-a; Blaga Petreski, viša savjetnica za likovnu kulturu i likovnu umjetnost, AZOO, Emil Robert Tanay, profesor emeritus Sveučilišta u Zagrebu; docent dr. sc. Matjaž Duh, Pedagoški fakultet u Mariboru; docent dr. sc. Tomaž Zupančič, Pedagoški fakultet u Mariboru; prof. dr. sc. Vladimir Gruden, psihoterapeut; primarijus dr. sc. Ljubomir Radovančević, neuropsihijatar; doc. dr. sc. Adinda Dulčić, prof. logoped, ravnateljica Poliklinike SUVAG; prof. dr. sc. Gordana Buljan Flander, psihologinja i psihoterapeutkinja, ravnateljica Poliklinike za zaštitu djece Grada Zagreba; Tea Brezinšćak, mag. psihologije, Poliklinika za zaštitu djece Grada Zagreba; doc. dr. sc. Damir Miholić, Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet u Zagrebu; Ivana Ježić, profesorica, Centar za autizam, Zagreb.

Međunarodni stručni skup Sretna djeca – Kreativnost u likovnom, dramskom i plesnom izrazu djeteta organizira se pod pokroviteljstvom Ministarstva za znanost, obrazovanje i sport Republike Hrvatske.

Suorganizatori su Učilište za likovno obrazovanje, kreativnost i dizajn – studio Tanay, Udruga hrvatskih učitelja likovne izobrazbe UHULI, Agencija za odgoj i obrazovanje te Gradski ured za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom grada Zagreba.