Jučer-danas-sutra
ZADAR | GIMNAZIJA FRANJE PETRIĆA
Koji je ključ uspjeha ove zadarske škole?
objavljeno: 29. rujna 2016.

Čar škole je u tome što je sve obiteljski i prijateljski, i to je ključ uspjeha – kažu učenici.

Ljubav je presudna, a i dobra komunikacija, kažu profesori Gimnazije Franje Petrića.

Što kažu učenici – Pave je maturant, a Sandra učenica trećeg razreda Općeg smjera.

Najbolja u gradu i posebna, kao mala obitelj. Što te veže uz školuProfesori, jer ih gledamo kao prijatelje, a ne kao profesore. Idemo svugdje, od Kukljice do Gardalanda. 

Mislim da imamo vrhunsko predznanje za bilo koji fakultet. Kakvi su rezultati na maturi? Mislim da smo se pokazali među 10 najboljih u Hrvatskoj.
Učenici te škole postižu iznimne rezultateZdravko ČURKO, koji je školu osnovao i vodio 25 godina, te ravnateljica Blanka PEDIŠIĆ slažu se u pristupu.

Da smo mi živ dokaz kako uvjeti nisu presudni, da su presudni ljudi, da su presudni učenici i nastavnici. Imamo odnos na neformalnoj osnovi, ali odnos poštovanja, uvažavanja, nemamo ekscesa ni većih problema. Temeljna stvar je ona koju sam ja gurao, a mnogi su odmah shvatili – nije odličan učenik koji je iz svega odličan, nego je svaki učenik odličan ako je iz bilo čega odličan. Naći mu sklonosti, prostor gdje je dobar, a oni su svi dobri, bistra su to djeca, i tu ih onda treba usmjeravati i tu ih poticati. 

Tu je čar škole, što je sve onako obiteljski i prijateljski, mislim da je to ključ uspjeha – kaže maturant Pave. [ IZ DRUGIH MEDIJA | radio.hrt.hr ]