Iz školskog svijeta
SISAK | NATJEČAJ 'TEA BENČIĆ RIMAY' NARODNE KNJIŽNICE I ČITAONICE 'VLADO GOTOVAC'
Potpora vrednovanju najboljih književnih ostvarenja za pjesmu u prozi
objavljeno: 27. rujna 2016.

…te kao doprinos potpori i vrednovanju najboljih književnih ostvarenja za pjesmu u prozi. Natječaj je otvoren do 17. listopada, a nagrada se sastoji od objave nagrađenog rukopisa i novčanog iznosa od tri tisuće kuna.

 UVJETI NATJEČAJA:

  1. Natječaj raspisuje Narodna knjižnica i čitaonica “Vlado Gotovac” Sisak.
  2. Nagrada „Tea Benčić Rimay“ dodjeljuje se u svrhu poticanja književnoga stvaralaštva te kao doprinos potpori i vrednovanju najboljih književnih ostvarenja za pjesmu u prozi.
  3. Na natječaju mogu sudjelovati svi državljani Republike Hrvatske koji pišu hrvatskim književnim jezikom.
  4. Na natječaj se šalje rukopis neobjavljene zbirke pjesama u prozi.
  5. Natječaj je otvoren do 17. listopada 2016. godine. Rukopise koji zadovoljavaju uvjete natječaja ocijenit će prosudbeno povjerenstvo do 18. studenoga 2016. godine.
  6. Natječaj je anoniman, stoga sve rukopise treba poslati u 3 primjerka i na CD-u, označene šifrom.
  7. Rješenje šifre i podatke o autoru (ime i prezime, adresa, broj telefona, e-mail i kratki životopis) treba priložiti u zasebnoj, zatvorenoj koverti.
  8. Rukopisi poslani na natječaj ne vraćaju se.
  9. Nagrada se sastoji od objave nagrađenog rukopisa i novčanog iznosa od 3000 kuna.
  10. Rezultati natječaja bit će objavljeni 21. studenoga 2016. godine na internetskoj stranici Narodne knjižnice i čitaonice “Vlado Gotovac” Sisak (www.nkc-sisak.hr).
  11. Dodjela književne nagrade „Tea Benčić Rimay“ bit će upriličena na svečanosti u povodu rođenja te ugledne sisačke i hrvatske književnice 6. prosinca 2016. godine.
  12. Rukopise treba dostaviti na adresu: Narodna knjižnica i čitaonica “Vlado Gotovac” Sisak (Natječaj za književnu nagradu „Tea Benčić Rimay“), Rimska bb, 44.000 Sisak [ Izvor: nkc-sisak.hr  | culturenet.hr ]