Iz školskog svijeta
EUROPSKI TJEDAN KODIRANJA KUCA NA VRATA | OD 15. DO 23. LISTOPADA
Pomozite da bude najbolji i najveći dosad!
objavljeno: 28. rujna 2016.

Milijuni djece, mladih, odraslih, roditelja, nastavnika, poduzetnika i kreatora politika od 15. do 23. listopada ponovno će se okupiti na događanjima, u učionicama i u knjižnicama diljem Europe i šire kako bi naučili stvarati programiranjem.

Mali ili veliki događaji, radionice ili okrugli stolovi – svi su jednako vrijedni i dobrodošli u Europskom tjednu programiranja!

#codeEU inicijativa je koju su pokrenuli mladi savjetnici Neelie Kroes, a čija je svrha potaknuti učenje i poučavanje programiranja kako bi se svima pružila prilika za ostvarenje vlastitih ideja i zamisli kroz tkanje koda.

I ove godine diljem Unije organizirat će se Europski tjedan programiranja, kada različite ustanove organiziraju radionice i predavanja vezena uz ove vještine.

Kako bi se on opet uspješno održao i u Hrvatskoj, potrebna je vaša pomoć!

Prošle je godine u sklopu ove inicijative organizirano preko 500 različitih prigodnih događanja u kojima se okupilo nekoliko desetaka tisuća sudionika.

Jedna od najaktivnijih zemalja u ovoj inicijativi bila je upravo Hrvatska, u kojoj se do sada odazvalo ukupno 175 osnovnih i srednjih škola, fakulteta i udruga te gotovo 7000 sudionika, čime smo zauzeli visoko mjesto među najaktivijim zemljama EU.

#codeEU ovisi i o vama!

Ove godine bismo mogli pokazati da možemo biti i najaktivniji te organizirati još više radionica i potaknuti što više djece, mladih, ali i svih ostalih da se upoznaju s programiranjem.

Hrvatska ambasadorica inicijative EU Code Week Ivana RUŽIĆ zato poziva sve da se uključe u inicijativu organiziranjem različitih prigodnih događanja povezanih s programiranjem – mogu to biti radionice, okrugli stolovi i slične aktivnosti koje omogućavaju međusobno dijeljenje primjere dobre prakse te potiču suradnju između različitih postojećih ustanova, inicijativa i grupa.

Ivana pritom poručuje: Upamtite, i dvoje je grupa!

  • Organizirajte svoj mali ili veliki #codeEU događaj, kontaktirajte lokalnog ambasadora, registrirajte svoj događaj na  karti, podijelite svoje ideje ili iskustva prakse na Facebook stranici – načini na koje možete podržati inicijativu su brojni, pa se odvažite barem na jedan!

…………………..

  • web: http://codeweek.eu/
  • karta događaja: http://events.codeweek.eu/add/
  • FB: https://web.facebook.com/CodeWeekHr/
  • resursi: http://codeweek.eu/resources/
  • ivana.ruzic@skole.hr