Školstvo u medijima
MALI-veliki poduzetnici
objavljeno: 31. listopada 2014.

Ulaganjem u najmlađe naraštaje bavi se projekt „MALI-veliki poduzetnici” kojim se i njima želi predočiti poduzetnički duh i način razmišljanja izvan ustaljenih okvira. Cilj je projekta potaknuti najmlađe da iskušaju svoja znanja i talente prepoznajući poduzetničke prilike u svojim sredinama. Učenicima od petih do osmih razreda osnovnih škola prikazat će se osnovna znanja iz poduzetništva: financije, marketing, planiranje i organizacija. Sadržaj je prilagođen njihovoj dobi i razini obrazovanja motivirajući ih da u svojoj okolini prepoznaju potencijale za poboljšanje vlastite sposobnosti i sposobnosti svojih suradnika kako bi izgradili svoje timove i udružili se u realizaciji vlastite poduzetničke ideje o unapređenju svoje okoline.

Natječaj su pokrenuli Institut za inovacije, Modra lasta i Školska knjiga kao partneri u poticanju poduzetničkog duha među najmlađim naraštajima. Institut za inovacije neprofitna je organizacija kojoj je cilj poticanje inovativnog načina razmišljanja, provjera dogma te stvaranje novih vrijednosti u praksi.

Modra lasta, časopis za učenike od petog do osmog razreda osnovne škole u izdanju Školske knjige, ove godine slavi 60. rođendan. Od samog nastanka sve do danas Modra lasta pomaže učenicima istražiti svijet, saznati različite novosti i na zabavan način proširiti znanje. Na njezin 60. rođendan, u srijedu, 12. studenoga, u 16 sati na Interliberu bit će službeno otvoren natječaj „MALI-veliki poduzetnici”.

Tijekom školske godine sudionici natječaja u novim će brojevima Modre laste korak po korak izrađivati vlastiti poslovni plan i naučiti sve o njegovim najvažnijim dijelovima u teoriji i praktičnom radu. Detalje natječaja „MALI-veliki poduzetnici” zainteresirani će sudionici moći pronaći u novom broju Modre laste te na internetskoj stranici organizatora, Školske knjige i Instituta za inovacije.

Poduzetnik

Detalji natječaja „MALI-veliki poduzetnici”:

 Tko sve može sudjelovati?

Sudjelovati mogu svi učenici od petog do osmog razreda osnovne škole.

Tko može biti u timu?

U timu mogu biti najmanje tri osobe, a najviše cijeli razred. Svaki tim mora imati mentora (preporučujemo razrednika). Svaki tim može, ali ne mora, imati i savjetnike, i to školske profesore i roditelje.

Što se može prijaviti na natječaj?

Može se prijaviti bilo koji projekt kojim tim unapređuje svoju okolinu te koji uključuje angažiranost cijelog tima i razrađen poduzetnički plan prema uputama iz pravilnika natječaja (pravilnik možete preuzeti putem linka na dnu ovog članka).

Trajanje natječaja:

od 11. studenog 2014. do 23. veljače 2015. do 23:59 sati. U tom razdoblju potrebno je realizirati projekt te ispuniti online formular u priložiti fotografije.

Pet najboljih projekata po izboru ocjenjivačkog suda će 27. veljače 2015. u 12:00 sati biti objavljeno na Facebook stranici Modre laste.

Pobjednički tim bit će objavljen u travanjskom broju Modre laste te na službenoj Facebook stranici Modre laste.

Dodjela nagrada održat će se u travnju 2015. godine, a točan datum biti će objavljen naknadno s objavom pobjedničkog tima.

Tko će biti najbolji MALI-veliki poduzetnici?

Ocjenjivački sud odabrat će pet najboljih projekata i sve ih predstaviti putem Facebook stranice Modre laste, a pobijedit će onaj koji nakon toga prikupi najveći broj lajkova na službenoj Facebook stranici Modre laste.