Pljesak molim
KOPRIVNICA
Sarina markica najljepša u Hrvatskoj
objavljeno: 3. listopada 2016.

…učenica OŠ “Antun Nemčić Gostovinski ” Koprivnica. Na natječaj je stiglo 750 likovnih radova iz 138 osnovnih škola iz cijele Hrvatske. U velikoj konkurenciji likovno povjerenstvo za izbor motiva te grafičkih i likovnih rješenja poštanskih maraka Republike Hrvatske imalo je težak posao.

Članice povjerenstva bile su profesorice i više savjetnice za likovnu kulturu i likovnu umjetnost Blaga Petreski iz Splita, Zvjezdana Prohaska iz Rijeke te predsjednica povjerenstva dr. Željka Čorak. Za konačan dizajn poštanske marke “Ne govoru mržnje” odabran je Sarin rad. Svečano uručenje nagrade upriličeno je u Muzeju Mimara, gdje je Sara nagrađena prijenosnim računalom i pisačem. U Mimari je bilo vrlo svečano. Uzvanicima se obratila i pomoćnica ministrice za socijalnu politiku, strategiju i mlade, Diana Topčić Rosenberg.

Edukaciju i prezentaciju o kampanji „Nije smiješno“ učenicima su održali predstavnici Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, suradnik za razvojne i međunarodne programe Goran Momčilović te blogerica Maja Sertić. Naklada poštanske marke na kojoj je potpisana Sara Salajpal je 100.000 primjeraka, a nominalna vrijednost je 3,10 kuna. Sara je bila vrlo uzbuđena i sretna, kao i njena braća i ponosni roditelji koji su bili na svečanosti. [ IZ DRUGIH IZVORA | koprivnica.hr ]