Zanimljivosti
5 ODLIČNIH TED-TALK VIDEA
VIDEO | Ovo bi svaki učitelj trebao pogledati
objavljeno: 22. kolovoza 2018.

Za vas smo izabrali 5 najpopularnijih i najzanimljivijih TED razgovora u edukacijskoj zajednici:

❶ SVAKO DIJETE TREBA POBORNIKA – Rita PIERSON

Rita Pierson je učiteljica sa 40-godišnjim iskustvom. Jednom je čula kolegu kako kaže: „Ne plaćaju me da volim djecu“. Njezin odgovor bio je: „Djeca ne uče od ljudi koje ne vole“. Njezin govor je poziv na buđenje edukatorima koji vjeruju u svoje učenike te izgrađuju s njima odnose na ljudskoj, osobnoj razini.

 ❷ KAKO POBJEĆI IZ ‘DOLINE SMRTI’ EDUKACIJE – Sir Ken ROBINSON

Sir Ken Robinson ocrtava 3 principa ključna da bi ljudski um napredovao – i opisuje kako sadašnja edukacijska kultura radi protiv tih principa. Zabavno i uzbudljivo, Robinson objašnjava kako izići iz edukacijske “doline smrti” u kojoj smo zaglibili te kako odgojiti najmlađe generacije u klimi mogućnosti.

 ❸ KLJUČ USPJEHA? USTRAJNOST – Angela Lee DUCKWORTH

Ostavivši dobro plaćeni posao, Angela Lee Duckworth zaposlila se kao učiteljica matematike sedmog razreda u jednoj javnoj školi u New Yorku. Ubrzo je shvatila da kvocijent inteligencije nije jedina stvar koja razdvaja uspješne učenike od lošijih. U ovom videu Angela objašnjava svoju teoriju „ustrajnosti“ kao preduvjeta uspjehu.

❹ KAKO VELIKI VOĐE INSPIRIRAJU DJELOVANJE – Simon SINEK

 Simon Sinek ima jednostavan, ali moćan model za inspirativno vodstvo, a sve počinje od zlatnog kruga i pitanja – „zašto?“ Njegovi primjeri uključuju Apple, Martina Luthera Kinga i braću Wright.

 ❺ ZAGONETKA MOTIVACIJE – Dan PINK

Karijerni analitičar Dan Pink istražuje zagonetku motivacije, počevši od činjenice koju sociolozi znaju, ali većina menadžera ne zna: tradicionalne nagrade nisu uvijek poticajne kao što mislimo. Poslušajte taj govor – i otkrijte kako motivirati svoje učenike.

………………………..

NAPOMENA:

  • Portal Educational Technology and Mobile Learning nudi besplatne edukacijske web alate i mobilne aplikacije učiteljima i edukatorima, a vodi ga tim predanih učitelja iz Kanade.
  • Izvor: educatorstechnology.com