Zanimljivosti
EKONOMSKA ŠKOLA POŽEGA
ERASMUS+ povezao učenike i profesore iz pet država
objavljeno: 27. listopada 2016.

Do sada su prošli tri mobilnosti, u Poljskoj, Italiji i Bugarskoj, a ovo je četvrta. U veljači iduće godine slijedi posjet Finskoj. Program se temelji na suradničkom učenju, odnosno razmjeni dobrih iskustava i dobre prakse.

– U svakoj državi proučavamo kulturu i komunikaciju, odnosno utjecaj razvoja komunikacije na različite kulture tih država s kojima smo partneri. Ovaj put smo domaćini učenicima i profesorima koji žele vidjeti našu školu i sustav rada, a mi ćemo im pokazati upravo ono što smatramo svojom jakošću, ono u čemu mislimo da smo dobri – rekla nam je profesorica Lidija GERSTMAN, koordinatorica projekta.

Profesorice stranih jezika imaju radionice iz poslovnog dopisivanja. Kako nam je rekla Jelena KOVAČEVIĆ, učenici rade u 11 parova, po jedan domaći i gost, pišu po dva pisma, upit i odgovor, čime jačaju svoje vještine komunikacije. 

 – Jako su zainteresirani, a posebno su dobro uključeni i motivirani. Koliko sam uspjela saznati, zadovoljni su i ostalim sadržajima, od smještaja, hrane do ostalih sadržaja koji su organizirani – objašnjava prof. Kovačević.

Jedan od parova su Gabrijela LOVAKOVIĆ, učenica IV. razreda Ekonomske škole, i njena gošća Julia WAWRYNIKU iz Poljske, koja je prvi put u Hrvatskoj. Budući da je Julija doslovno gošća Gabrijeli, jer je smještena u njenoj obitelji, engleski se govori po cijele dane, a posjet će vjerojatno biti nastavljen kao prijateljstvo.

Posjetili su i tvornicu Zvečevo, a sljedeća dva dana na redu su Osijek i Vučedol. Požegu su već uglavnom vidjeli, a preostaje još posjet Sokolovcu posljednjeg dana boravka.

Kako nam je rekla ravnateljica Marinka PARAC, to je samo jedan od europskih programa u kojima sudjeluje Ekonomska škola. Sljedeći program je za profesore, koji će time steći nova iskustva i, ovisno o mogućnostima, primijeniti ih u svom radu. [ IZ DRUGIH MEDIJA | pozeskidnevnik.hr ]