Pljesak molim
ŠESTA OSNOVNA ŠKOLA, VARAŽDIN
Čudo od škole – učenici i učitelji sami odabrali predmete!
objavljeno: 8. studenoga 2016.

Škola u kojoj je sve moguće, škola čije programe žele kopirati i neke europske škole. Šesta osnovna škola iz Varaždina je ukratko – čudo od škole.
Teško je povjerovati, ali učenici od prvog razreda rade pokuse iz biologije, fizike i kemije. Predmeti za male znanstvenike su uvedeni jer su učitelji primijetili koliko učenici žele eksperimentirati, ali i da ne znaju neke osnovne stvari. 
Uz to, polaznici već godinama imaju i domaćinstvo. A kako žele znati i sve o zvijezdama, sunčevim mijenama, dobili su mogućnost da uče i astronomiju.
Osim mnoštva zanimljivih predmeta ova škola ima još jednu specifičnost – čaj s ravnateljem. I tako svaki tjedan ravnatelj sluša i posluša mnoge njihove ideje. O svemu se dogovaraju, a naveliko povlače i novac iz europskih fondova.
U školi je 70 posto učitelja i profesora prošlo edukaciju i to europskim novcem. Imaju oni svoju radio emisiju te školske novine na engleskom i njemačkom. Ukratko, oni su svoju reformu školstva proveli. [ IZ DRUGIH MEDIJA | magazin.hrt.hr ] VIDEO pogledajte OVDJE!