Iz školskog svijeta
SUSRET MALIH PRIPOVJEDAČA
P.U.P. [ Priča u podne ] postaje PRIČOFEST
objavljeno: 21. studenoga 2016.

Isto pitanje potaklo je dvije knjižničarke da nakon pripovjedačkog seminara koji je vodila  Jasna HELD, prva profesionalna pripovjedačica u Hrvatskoj, potaknu i provedu novi projekt u svojoj radnoj okolini „davne“ 2010.godine.

Vesna RADOŠEVIĆ iz knjižnice Novi Zagreb i Ida BOGADI iz knjižnice OŠ Gustava Krkleca osmislile su susrete malih pripovjedača iz obližnjih, susjednih škola u Novom Zagrebu.

MALI PRIPOVJEDAČI su izvannastavna aktivnost koju provode školske knjižničarke Iva Šišak [OŠ Mladost], Dijana Čupić [OŠ Zapruđe] i Ida Bogadi u svojim školama tj. knjižnicama s ciljem osvješćivanja važnosti znanja hrvatskog jezika i razvijanja poštovanja prema njegovoj kulturi. Ujedno se potiče i ostvaruje uspješna i kreativna usmena komunikacija te razvoj osobnosti učenika.

I TAKO JE KRENULO. Točno u podne počinje pripovijedanje pa je tako održani susret malih pripovjedača u knjižnici Novi Zagreb 16. studenoga 2016., 13. po redu, okupio stare znance ali i neka nova imena i priče.

Kao što smo već zaključili – svi volimo slušati priče a znati ih ispripovijedati je pravo umijeće koje traži vremena i vježbe. Zato smo uživali u ovima koje smo čuli:

 OŠ GUSTAVA KRKLECA:

Magdalena Jeđut: Rođendan gljive ludare, Nada Zidar Bogadi

Vida Luburić i Korina Huzak: Učeni magarac, Hrvoje Hitrec

Laura Borojević: Mrav i bukva, Zvonimir Balog

Niko Šutalo: Ero s onoga svijeta, narodna priča

OŠ ZAPRUĐE:

Magdalena Romer: Žabica djevojka, hrvatska narodna bajka

Jelena Čumandra: Medvjedić i vlak, kineska bajka, Fang Yigun

Marta Voraček: Gratis pecivo, Irena Ivetić

Nika Bogdanović: Tajna, Božidar Prosenjak

Ana Rajković: Tajna sreće, Bruno Ferrero

Paula Petrović: Najdraža igračka mačak, Božidar Prosenjak

Idući susret malih pripovjedača održat će se prvog dana proljeća 2017., na sam Svjetski dan pripovijedanja.

  • On donosi dva iznenađenja.

PRVO IZNENAĐENJE odnosi se na naziv – P.U.P. postaje PRIČOFEST (jer to i jest, festival pripovijedanja priča).

DRUGO IZNENAĐENJE obuhvaća mjesto održavanja pa će se tako PRIČOFEST održati u dvorani ŠKOLSKE KNJIGE (u Masarykovoj ulici 28). Unaprijed se veselimo lijepom prostoru i zahvaljujemo domaćinu!

  • Pozivam sve zainteresirane – one koji žele samo slušati (publika) i one koji žele pripovijedati – dođite, javite se, podijelite s nama jezično blago i mudrost priča i bajki.

….

Ida BOGADI