Zagreb: Prva hrvatska utrka Djedova Božićnjaka

četvrtak, 11. prosinca 2014.
Zagreb: Prva hrvatska utrka Djedova Božićnjaka

Stotine Djedova Božićnjaka okupit će se na Trgu bana Jelačića u Zagrebu u nedjelju 21. prosinca na prvoj hrvatskoj utrci Djedova Božićnjaka koja će početi u 12 sati.

Tako će i glavni grad Hrvatske imati prigodu stati uz bok drugim svjetskim metropolama koje takve utrke priređuju već godinama i u kojima sudjeluje impresivan broj trkača. To zabavno događanje promiče zdrav život i kretanje, a ima i humanitarnu crtu jer će se u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem prikupljati darovi za djecu s poplavljenih područja.

Revijalna je utrka dio ovogodišnjega bogatog zagrebačkog adventskog programa, a organizira se pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Zagreba i Coca-Cole u Hrvatskoj.

„Većini je poznato kako je upravo Coca-Cola još davne 1931. osmislila lik Djeda Božićnjaka koji i danas poznajemo, a s vremenom je taj simpatični djedica postao jednim od najprepoznatljivijih simbola božićnih i novogodišnjih blagdana. Pridoda li se tomu i činjenica da je Coca-Cola neizostavni dio obiteljskih okupljanja oko blagdanskoga stola, sasvim je jasno da smo s veseljem podržali ovaj projekt i s nestrpljenjem ga iščekujemo. Posebno nas veseli humanitarna crta projekta koja će nam omogućiti da razveselimo djecu s poplavljenih područja prigodnim blagdanskim darovima“, izjavila je Ana Kljaić, direktorica komunikacija i odnosa s javnošću tvrtke Coca-Cola Adria za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu.

Producent i inicijator ovog cjelokupnog projekta i utrke je Aleksandar Kovačević, koji je u prosincu prošle godine uspio ujediniti djecu iz mnogih zagrebačkih županija u projektu izrade jedinstvene Najdulje božićne čestitke.

Coca-Colina utrka Djedova Božićnjaka počet će u 12 sati na glavnome zagrebačkom trgu odakle će građani trčati po utvrđenome smjeru od Trga bana Josipa Jelačića Ilicom i Mesničkom ulicom do Trga svetoga Marka te Radićevom ulicom natrag do cilja na Trgu bana Josipa Jelačića. Svi će zainteresirani moći trčati u vlastitome kostimu Djeda Božićnjaka ili će ga ga kupiti po promocijskoj cijeni do isteka zaliha, a sudionici će nakon utrke dobiti prigodnu zahvalnicu i bočicu Coca-Cole za osvježenje. Na glavnoj će se pozornici na Trgu od 11 do 13.30 održavati i prigodan zabavni i glazbeni program pod nazivom „SVI zaJEDNO za RADOST BOŽIĆA“ u partnerstvu s Večernjim listom.

Organizatori pozivaju sve sudionike, građane i hrvatske tvrtke da, osim sudjelovanja u utrci, podrže i njezinu humanitarnu misiju prikupljanja darova za ljepši Božić djece s poplavljenih područja. Akcija se organizira u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, a pokloni će se prikupljati na posebnim štandovima na Trgu bana Jelačića. Akciju je moguće podržati i pozivom na humanitarni broj Hrvatskoga Crvenog križa za pomoć poplavljenim područjima 060 9011.

Očekuje se da će se prvoj hrvatskoj utrci Djedova Božićnjaka u Zagrebu pridružiti i građani iz drugih dijelova Hrvatske. Skupine građana, sportski savezi i druge organizacije koje se žele skupno prijaviti za sudjelovanje u utrci mogu to učiniti prijavom na e-adresu

prijave@organizatori.hr.

 

 

Vezani članci
Školski portal: „Lađa od duge koja se vinula u nebo”

„Lađa od duge koja se vinula u nebo”

Naime, u suradnji s japanskim arhitektom Kikumom Watanabeom i studijom…

Školski portal: Kako voziti robota na Marsu

Kako voziti robota na Marsu

Oko 9.30 sati po marsovskom vremenu stiže poruka iz Kalifornije.…

Školski portal: Start-up iz školske klupe

Start-up iz školske klupe

…stoji u jednom školskom dvorištu u Kigaliju, glavnome gradu Ruande.…

5+ klub
Stručni skupovi Školske knjige
Slovopis
e priručnik
Preuzimanje digitalnih udžbenika
Preuzimanje višemedijskih materijala
Preuzimanje višemedijskih materijala za srednju školu
E-priručnik Tehnička podrška
Lente vremena
Školski portal: U ponedjeljak štrajk u cijeloj Hrvatskoj

U ponedjeljak štrajk u cijeloj Hrvatskoj

Sindikalni čelnici Branimir MIHALINEC i Sanja…

Školski portal: U dva dana više od 10 000 posjetitelja

U dva dana više od 10 000 posjetitelja

…u organizaciji udruge FabLab te partnera…

Školski portal: U gostima Hrvatskom nacionalnom vijeću u Crnoj Gori

U gostima Hrvatskom nacionalnom vijeću u Crnoj Gori

… u Boki kotorskoj te davanje…

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

Finska postaje prva zemlja koja će ukinuti sve školske predmete

...nego su odlučili provesti revoluciju svojeg…

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto djeca danas šute, sjede i plaše se lopte?

Zašto je važna dinamička akomodacija i…

Nadahnjujući citati o učiteljima

Nadahnjujući citati o učiteljima

Dan učitelja, koji slavimo 5. listopada,…