Pljesak molim
GIMNAZIJA VUKOVAR
Maturanti gradonačelniku predali sredstva prikupljena za Vodotoranj
objavljeno: 19. prosinca 2016.

U predvorju škole bila je kutija u koju su učenici i profesori mogli ubacivati dobrovoljne priloge, a za tu svrhu prikupljali su i stari papir te organizirali malonogometni turnir „Gol za Vodotoranj”.

Turnir se već tradicionalno, četvrtu godinu zaredom, organizira u humanitarne svrhe, a ove godine namjena mu je bila prikupiti novac za Vodotoranj, pa su tako učenici prodavali karte, ali i majice s logotipom turnira. Ove godine turnir je proširen na sve srednje škole s područja grada Vukovara, ali i Iloka. Bio je proteklog vikenda u dvorani Osnovne škole Dragutina Tadijanovića, a sudjelovalo je 30 ekipa, od kojih 8 ženskih i 3 profesorske.

Tim povodom je maturante Gimnazije Vukovar, njihove profesore tjelesne i zdravstvene kulture te ravnatelja Davora Šijanovića primio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, kojem su učenici predali ček u iznosu od 8260 kuna, majicu s logotipom turnira te zlatnu medalju.

„Ovo je hvalevrijedna akcija, tim više što dolazi iz sektora obrazovanja, ovaj put iz vukovarske Gimnazije, koja je dugi niz godina rasadnik znanstvenika, doktora, inženjera, ljudi koji su vukli Vukovar u povijesti, svatko u svom segmentu djelovanja. Učenici su napravili u pedagoškom smislu niz akcija, ali najvažnija je skrb o svom gradu, u ovom slučaju o Vodotornju, simbolu hrvatskog zajedništva, od kojega očekujemo dobrobit za građane Vukovara. Drago mi je da su to učenici prepoznali jer ćemo njima jednoga dana prepustiti i grad. Red je da taj dan ima u budućnosti svoju priču iz prošlosti, a učenici će se jednoga dana rado sjećati da su sudjelovali u toj akciji, osjećati i grad i Vodotoranj kao svoje te nastaviti raditi na tom tragu na kojem smo mi danas, da stvaramo bolje mjesto za život kako bismo upravo tim mladim generacijama ostavili dobre startne pozicije i dobru perspektivu”, rekao je gradonačelnik Penava.

Ravnatelj Gimnazije Vukovar Davor Šijanović objasnio je da je projekt „Vukovarski Vodotoranj – simbol hrvatskog zajedništva” brzo ujedinio gimnazijalce. Kad je predstavljen projekt obnove i sanacije Vodotornja, u Gimnaziji Vukovar vrlo brzo su dogovorili niz aktivnosti za prikupljanje novca za Vodotoranj. U toj akciji vodili su se geslom “Sačuvajmo prošlost gradeći budućnost”. U protekle tri godine gimnazijalci su organizacijom turnira prikupljali novac za Dom za nezbrinutu djecu Sv. Ana Vinkovci, Socijalnu samoposlugu u Vukovaru te udrugu Sv. Vinko iz Vukovara. [IZ DRUGIH IZVORA | vukovar.hr ]