Pljesak molim
MEĐIMURSKA ŽUPANIJA
Najmanja županija nagradila 168 mentora i učitelja
objavljeno: 2. siječnja 2017.

…Županija, kao vaš osnivač, trudi se koliko je moguće usmjeravati sredstva u poboljšanje sustava, izgradnju odgojno-obrazovne infrastrukture, stvaranje uvjeta za nastavu u jednoj smjeni, gradnju dvorana, adaptaciju škola, ulaganje u besplatni prijevoz i udžbenike, asistente u nastavi i još mnogobrojne projekte koje provodimo zajedno s vama – rekla je Sandra Herman, zamjenica međimurskog župana, na svečanosti u zgradi Scheier, na kojoj je nagrađeno ukupno 168-ero učitelja i mentora čiji su učenici osvojili prva mjesta na županijskim i međužupanijskim natjecanjima ili su pozvani na Državnu smotru LiDraNo i Smotru iz građanskog odgoja u prošloj školskoj godini.

Izrazila je zadovoljstvo što je iz godine u godinu sve više nagrađenih, što dokazuje da Međimurje postaje županija znanja, u kojoj su i ove godine uložena znatna sredstva koja pridonose njezinu razvoju.
U svakom segmentu ključan je upravo taj ljudski faktor, a u obrazovanju motivacija, volja te ljubav kojom se znanje prenosi na mlađe generacije – istaknula je zamjenica međimurskog župana.

Nakon svečane dodjele, u ime nagrađenih zahvalila je profesorica Zlatka Grahovec iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.
Često upravo mi jako puno naučimo, jer nismo uvijek mi mentori, nego naši učenici. Prava je vrijednost što postoji suradnja između nas kolega, naših škola, ali i s Međimurskom županijom, kojoj zahvaljujem što podržava naš rad, što ga cijeni i poštuje. To nam daje novu vrijednost, nadstandard u našem obrazovanju – istaknula je. [ IZ DRUGIH MEDIJA | regionalni.com ]