Savjeti stručnjaka
KORISNI SAVJETI
Tri aplikacije koje bi učitelji trebali koristiti u 2017.
objavljeno: 9. siječnja 2017.

GOOGLE EXPEDITIONS

Zahvaljujući besplatnim aplikacijama za pogled od 360 stupnjeva, virtualna stvarnost u učionici će postati puno prisutniji fenomen nego proteklih godina. Čak i ako vam nisu dostupne naočale za virtualnu stvarnost, Googleova aplikacija Expedition odlična je za korištenje na tabletima. Napravljena je za razredno okruženje pa učitelji mogu “voditi” ekspedicije na kojima im se učenici mogu “pridružiti”. Pođite na ronjenje s velikim bijelim psinama, prošećite kineskim zidom ili zavirite u ljudsko tijelo – mogućnosti su beskrajne. Osim toga, svako “putovanje” dolazi s nekim podacima i pitanjima koja će vam pomoći da vi i učenici maksimalno iskoristite te “ekspedicije”.

SLACK

 

Slack je aplikacija koja se koristi za upravljanje komunikacijom s kolegama. Pomoći će vam da provedete manje vremena na sastancima i skratite vrijeme na e-mailove. Vrlo je korisno što sa Slackom možete integrirati alate koje već možda koristite u školi – Google Apps, Dropbox, Twitter itd. Bolja komunikacija je nešto na čemu mnoge škole kontinuirano rade, a Slack bi mogao biti dio rješenja.

EVERYTHING MACHINE

 

Ako ste u potrazi za različitim načinima poučavanja programerskih koncepata, Everything Machine je prava stvar za vas. Ta aplikacija koristi jednostavan vizualni programski jezik koji vam omogućuje da povežete i kontrolirate hardver i senzore na vašem mobilnom uređaju. Everything Machine omogućuje vam da preuzmete kontrolu nad svojstvima mobilnih uređaja kako biste izgradili različite nove “strojeve”. Također možete istraživati primjere strojeva i kompleksnijih uređaja.

…………………….

NAPOMENA:

  • TES je digitalna zajednica s više od 3,6 milijuna registriranih online korisnika u 279 zemalja i područja, te stoga najveća online mreža učitelja koja pomaže savjetovati, informirati te inspirirati edukatore diljem svijeta.
  • Izvor: tes.com