Školstvo u medijima
U NEKIM ZADARSKIM ŠKOLAMA
Jučer samo 50 posto učenika sjelo u klupe!
objavljeno: 13. siječnja 2017.

…naljutila je dobar dio zadarskih roditelja, koji vjeruju da se tim potezom potenciraju klasno-socijalne razlike među vršnjacima.

MARKICA PERIĆ, ravnatelj OŠ Stanovi, razočaran je situacijom.

– Od prvog do šestog razreda odaziv je dobar. Došlo je oko 80 posto učenika. Disciplinirani su i svjesni da je nastava počela. Kod sedmih i osmih razreda situacija je malo drugačija. Oni su najvjerojatnije uspjeli izvršiti pritisak na roditelje da produlje praznike do ponedjeljka.

S druge strane, u OŠ Smiljevac problema nema.

– Kod nas je odaziv učenika na nastavu normalan. Prije početka praznika sastali smo se s roditeljima, a i na web stranicu škole stavili smo da nastava počinje danas bez izuzetaka – kaže ravnatelj BERNARDO KOTLAR.

DAVOR BARIĆ iz OŠ Zadarski otoci nije zadovoljan današnjom situacijom u školi. Ne želi ni pomišljati o tome kakva će opravdanja naći roditelji i učenici ako u ponedjeljak, prema najavama, padne snijeg.

Na nastavu je došlo 50 posto učenika. Nažalost, to se moglo očekivati. Informacije koje su se plasirale o skijanju, a i one da nastava počinje 16. u pojedinim medijima, zbunile su dobar dio ljudi.

STANKA PERA MARTINAC iz OŠ “Petar Preradović” kaže kako su, s obzirom na okolnosti, nastavu prilagodili manjem broju učenika u klupama. Zadovoljna je što su barem oni najmanji s radošću došli na nastavu.

– Kod razredne nastave nemamo problema, neki su mi čak osobno došli reći kako im je praznika dosta. Kod većih je malo drugačije. U školu je došla trećina učenika. No, nastava se normalno odvija, prilagodili smo je situaciji, nismo išli na obradu novih nastavnih jedinica i slično. [ IZ DRUGIH MEDIJA | antenazadar.hr ]