Zanimljivosti
U ŠPIŠIĆ BUKOVICI I ORAHOVICI
Edukacija za korisnike nove informatičke opreme osnovnoškolskih ustanova
objavljeno: 19. siječnja 2017.

– Virovitičko-podravska županija je u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja nabavila informatičku opremu, pametne ploče te projektore potrebne za edukaciju i nastavnika i naših učenika. Riječ je o investiciji 500.000 kuna, u što ulazi i oprema za sportsku dvoranu u OŠ Petra Preradovića u Pitomači. Dio naših škola je u projektu e-škola, a ovim nastojanjima, edukacijama, idemo ukorak da i sve ostale naše škole postanu e-škole, a za što su važne i edukacija i oprema. Cilj nam je našim učenicima ponuditi bolju opremu kako bi, u budućnosti, postizali što bolje obrazovne rezultate – istaknula je obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, uz koju je u Špišić Bukovici bila i pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, dok je nazočnima riječi dobrodošlice uputila ravnateljica OŠ Augusta Cesarca Špišić Bukovica Marijana Stanić.
Navedenim sredstvima Županije i Ministarstva, ali i nesebičnim angažmanom ministra Tomislava Tolušića, nabavljena je informatička oprema za 11 škola na području VPŽ-a (interaktivne ili pametne ploče, projektori, zidni nosači). Tim povodom je u OŠ Augusta Cesarca provedena edukacija za sljedeće škole: OŠ Josipa Kozarca Slatina, OŠ Petra Preradovića Pitomača, OŠ Gradina te OŠ “Ivan Goran Kovačić” Gornje Bazje.
Osim toga, u Orahovici (OŠ “Ivana Brlić Mažuranić”) edukacija je provedena za OŠ Mikleuš, OŠ “Ivan Goran Kovačić” Zdenci, OŠ “Antun Gustav Matoš” Čačinci, OŠ Voćin i OŠ “Davorin Trstenjak” Čađavica. [ IZ DRUGIH MEDIJA | vpz.hr ]