Iz školskog svijeta
Festival priča i bajki
PRIČOFEST
objavljeno: 14. veljače 2017.

Bio jednom jedan kralj…

Jednom davno i daleko…

Tako počinju priče, a tko ne bi htio čuti dobro ispripovijedanu priču!

Potaknute upravo takvom mišlju nakon pripovjedačkog seminara koji je vodila Jasna Held, prva profesionalna pripovjedačica u Hrvatskoj, dvije su knjižničarke 2010. godine pokrenule zanimljiv projekt u svojoj radnoj sredini. Vesna Radošević iz Knjižnice Novi Zagreb i Ida Bogadi iz knjižnice u OŠ Gustava Krkleca smislile su susrete malih pripovjedača iz obližnjih, susjednih škola u Novom Zagrebu. Tako je nastala pripovjedačka jezgra, koštica iz koje je niknulo sad već lijepo stabalce s imenima učenica i učenika koji su otkrili pripovjedača u sebi.

Mali pripovjedači su izvannastavna aktivnost koju u svojim školama, odnosno knjižnicama, provode knjižničarke Iva Šišak (OŠ Mladost), Dijana Čupić (OŠ Zapruđe) i Ida Bogadi kako bi uvjerile učitelje, učenike i njihove roditelje kolika je važnost poznavanja i njegovanja hrvatskog jezika. Okupljaju se dva puta godišnje – ujesen u Knjižnici Novi Zagreb i u proljeće u OŠ Gustava Krkleca – kako bi pripovijedali i slušali priče i – maštali.

 Svi volimo slušati priče i upravo se zato i Školska knjiga pridružila sudjelovanju u Pričofestu!

Susret malih pripovjedača održat će se na Svjetski dan pripovijedanja, u ponedjeljak, 20. ožujka 2017., u 12.00 sati na novoj adresi – u dvorani ŠKOLSKE KNJIGE (Masarykova 28).

Voditeljica projekta Ida Bogadi poziva sve zainteresirane – one koji žele samo slušati (publika) i one koji žele pripovijedati – da se jave na e-mail: knjiznica.skole@gmail.com (Ida Bogadi) do 22. veljače i uživaju u svim bajkama i pričama na Pričofestu!