Iz školskog svijeta
OŠ TORDINCI
Gem, set i meč – bilo je sjajno na tenisu u Osijeku
objavljeno: 10. veljače 2017.

OŠ Tordinci ove školske godine provodi projekt „Obljetnice“, a u sklopu tog projekta učenici 2., 3. i 4. razreda PŠ Antin obilježavaju 25 godina sporta u Republici Hrvatskoj.

Zato su za početak projekta izabrali prisustvovanje sportskom spektaklu u Osijeku, za koji im je Hrvatski teniski savez osigurao 22 ulaznice za sva tri dana.

Prvi dan tenis su gledali učenici 2., 3. i 4. razreda PŠ Antin, u subotu učenici od 5. do 8. razreda, a za nedjelju su karte podijelili najzainteresiranijima.

Hrvatsku reprezentaciju u tom meču predstavljali su Franko Škugor (226.), Nikola Mektić (321.), Mate Pavić (488.) i Marin Draganja, koji su dobili priliku nakon otkaza vodećih hrvatskih tenisača Marina Čilića i Borne Čorića.

DAN PRVI

Iz Antina smo krenuli u Gradski vrt u Osijeku naoružani šalovima, dresovima i ostalim navijačkim rekvizitima. Sa zapadne tribine imamo odličan pregled terena. Franko Škugor, već na startu se vidjelo, nije impresioniran činjenicom da igra protiv igrača koji je 200 mjesta ispred njega na ljestvici najboljih svjetskih igrača. Kako su se igrači zahuktavali, tako su se i gledatelji sve više uživljavali u meč, a atmosfera je postajala sve užarenija. Nakon posljednjeg poena dvorana je eksplodirala od veselja i skandiranja. Hrvatska je povela sa 1:0 protiv moćne i favorizirane Španjolske. Budući da je prvi meč završio oko 19.30 sati, odlučili smo da drugi meč nećemo pratiti uživo jer je i 5 sati navijanja previše za naše male navijače pa smo se uputili kući u Antin.

U autobusu se vodila rasprava o svemu što smo doživjeli i kako će neki, čim zatopli, krenuti na treninge tenisa. Drugi meč dana je završio pobjedom Bautiste nad Pavićem pa je nakon prvog dana rezultat bio 1:1.

DAN DRUGI

Subota je u Davis cupu rezervirana za igru parova. Kao što smo se dogovorili, na meč parova idu stariji učenici u pratnji ravnatelja i učitelja razredne nastave. Za Hrvatsku igra par Draganja/Mektić, a za Španjolsku Lopez/Lopez. Nakon gotovo pet sati i pet setova velike borbe naši heroji Draganja i Mektić došli su do velike pobjede. Naši učenici također tijekom cijelog meča nisu štedjeli dlanove i glasnice pa su kraj meča dočekali pomalo promukli od navijanja.

DAN TREĆI

U treći dan Davis cupa ušlo se s neočekivanim vodstvom Hrvatske od 2:1. Prvi meč su odigrali Škugor i Bautista. Očekivala se glatka pobjeda Španjolca, ali naš Franko je još jednom odigrao sjajno i pošteno namučio 15. igrača na svijetu. Nažalost, ni sjajna Frankova igra nije bila dovoljna pa je Španjolska izjednačila na 2:2 nakon gotovo 4 sata velike borbe. Nakon meča puna dvorana je velikim pljeskom i skandiranjem nagradila Franka Škugora. Peti odlučujući meč su igrali Mektić i Carreno Busta, koji je – zna se – dobio Španjolac. Nakon tri dana velike borbe Španjolska je uspjela na jedvite jade pobijediti Hrvatsku, iako su svi mislili da će se prošetati do pobjede.

Za kraj pohvala svim učenicima koji su prisustvovali teniskim mečevima za uzorno ponašanje i sjajno navijanje tijekom sva tri dana, i zahvala Hrvatskom teniskom savezu koji nam je donirao ulaznice i pokazao kako se radi na promociji tenisa i u manjim sredinama. Našim će učenicima ovo iskustvo biti neprocjenjivo važno jer su mogli iz prve ruke vidjeti da se nikad ne treba predavati te da, ako u svemu što radiš daješ sve od sebe, na kraju dana ti nitko neće zamjeriti čak ni ako ne ostvariš svoj cilj. [ IZ DRUGIH IZVORA | os-tordinci.skole.hr ]