Zanimljivosti
SREDNJA ŠKOLA MATE BALOTE, POREČ
Dinamično i raznoliko obilježili Dan škole
objavljeno: 17. veljače 2017.

…slušali zanimljive predavače (Korado KorlevićMarina JovanovićIgor PalčićVesna Janko Finderle – da spomenemo neke), imali su i akustični koncert u školskome holu – koji su priredili učenici drugih, trećih i četvrtih razreda uz mentorstvo profesorice Debore Cukole.

Učenička zadruga Parentino uz pomoć profesorica Mirele Marković i Margite Žiković izložila je prehrambene proizvode iz domaće radinosti. Nakon pozdrava ravnatelja Krešimira Bronića bodrili su toga dana i malonogometaše u dvorani Veli Jože, a nekoliko učenika i učenica, u pratnji profesorice povijesti Ariane Bebek i profesorice likovne umjetnosti Dunje Brence, odlučilo se za zanimljivu alternativnu radionicu o izradi mozaika u prostorima Društva za skrb i promicanje održivog korištenja kulturne baštine, gdje ih je dočekao predsjednik Društva Dean Jovičević. Upoznao je učenike s tehnikom izrade, alatima, materijalima, budućim projektima te im je dana i jedinstvena prilika da se sami okušaju u stvaranju mozaika.

Na već tradicionalnoj Kavi u Dva, u društvu profesora povijesti Ivana Žagara, putovali su u ne tako davnu prošlost. Šetnja kroz 19. i 20. stoljeće turizma na ovim prostorima, s posebnim naglaskom na Brijune, zaintrigirala je posjetitelje pa smo dobili cjelovitu i vjerodostojnu sliku turističkog bisera koji nas uvijek iznova oduševljava.

Nisu zaboravili ni Valentinovo pa je sve u jutarnjim satima, već u ponedjeljak, dočekao FOTO KUTAK za ljubav u svim oblicima. Učenici su slali zajedničke fotografije na školsku stranicu na Facebooku. Po razredima su osvanula srca od papira, s ispisanim porukama. Naposljetku, učenici 3. razreda agrotehničara, s razrednicom Marinom Čanić, zasladili su jutro prijateljima i slučajnim prolaznicima čokoladnim poslasticama koje su uspješno izradili uoči Tjedna ljubavi, kako smo ga nazvali. Već smišljaju kako će ukrasiti školu u vrijeme pokladnih dana… [ IZ DRUGIH IZVORA | parentium.com ]