Školstvo u medijima
OBRTNIČKA ŠKOLA KOPRIVNICA
Na praksu idu u Sloveniju i Njemačku
objavljeno: 17. veljače 2017.

Desetero učenika zanimanja vodoinstalater, plinoinstalater i instalater grijanja i klimatizacije dva tjedna provest će u Frankfurtu, dok će u Velenju mobilnost provoditi dvanaestero učenika zanimanja elektrotehničar i tehničar za računalstvo. Pratit će ih nastavnici Emil Golub i Dario Jembrek.

Frankfurtska škola će se pobrinuti da učenici upoznaju najnovije tehnike u području plinskih i vodovodnih instalacija, ali i instalacija grijanja i klimatizacije. Budući da Njemačka ima višegodišnje iskustvo u provedbi energetske obnove zgrada, učenici će vidjeti kako se u novogradnju uvode najnovija tehnološka dostignuća iz područja strojarskih instalacija.

U Šolskom centru Velenje sudionici će se pak upoznati s održavanjem sustava obnovljivih izvora energije za dobivanje električne energije. Uz to će upoznati i pametne instalacije u kućanstvu.

Ovih će dana učenici koji sudjeluju u projektu mobilnosti završiti sa stručnim, pedagoško-kulturološkim, informatičkim i jezičnim pripremama za odlazak u inozemstvo. [ IZ DRUGIH MEDIJA | drava-info.hr ]