Školstvo u medijima
UČITELJI I ŽIVOT
20 iznenađujućih, i sve u svemu, najboljih stvari u vezi s poučavanjem
objavljeno: 11. kolovoza 2017.

Što je to u ovom ludom, zahtjevnom, iscrpljujućem poslu što nas motivira i potiče da uvijek kopamo dublje da bismo ostavili trag na učenicima?

Zamolili smo svoju zadivljujuću grupu učitelja na Facebooku da popuni prazninu – najbolja stvar u vezi s poučavanjem je ___________________.

■  Uživajte u ovim iskrenim, srčanim i inspirativnim odgovorima!

1.  „Meni su najbolji odmori između satova, jer tad mogu čuti učenike kako pričaju o svojim životima i šale se.“ ■  Stephanie G.

2. „Najbolje je kad znate da ne možete promijeniti svijet, stoga si za cilj postavljate da pripremite učenike za ono što ih čeka. Ponekad, oni vas posjete nakon što su otišli iz vašeg razreda. Još žele da pripazite na njih.“ ■  Claire A.

3. „Volim pokazati učenicima da učenje može biti zabavno i da mi mogu vjerovati. Nema ničeg boljeg od osjećaja kad jedan od „težih“ učenika naporno radi zahvaljujući vama i želi doći u školu samo zbog vas!“ ■  Sandra D.

4. „Najbolja stvar u učiteljskom poslu je činjenica da mogu pozitivno utjecati na to kako se djeca identificiraju. Konstantnim pojačavanjem i prepoznavanjem svoje želje za učenjem oni će se identificirati kao učenici.“ ■  Sheila K.

5. „Najbolja stvar u poučavanju je zadovoljstvo koje dobijete zato što ste sposobni educirati svoje učenike i vidjeti kako postaju nešto više. To i divna sjećanja koja izgrađujete s kolegama.“ ■  Ismael P.

7. „Imajući na umu da vam ovaj posao neće donijeti velika materijalna bogatstva, ima li išta bolje nego kad vidite da je neko dijete ponosno na sebe?“  ■  Patricia G.

8. „Kad cijeli razred prasne u spontani smijeh. To je nešto što se događa samo u bliskim krugovima poput obitelji.“  ■  Mei-Ling U.

9.  „Odmor! To je vrijeme kad vam se učenici zaista otvore i vi ih možete bolje upoznati!“  ■  Chelle N.

10. „Kad znate da sigurno nešto radite kako treba ako su vaši učenici toliko uzbuđeni što vas vide.“  ■  Rebecca C.

11.  „Izgrađivanje odnosa s učenicima i promatranje kako uče i rastu u odlične male ljude je najbolja stvar u poučavanju. Oni me svaki dan uspiju nasmijati.“ ■  Lori K.

13. „Nekome biti najbolji dio njegovog dana. Na mjestu na kojem je siguran i voljen.“  ■  Leigh I.

14. „Svaki dan ići na posao i doživjeti nešto novo.“  ■  Dianne E.

15. „Djeca naravno! Njihov osmijeh, smijeh, onaj trenutak kad nauče nešto novo, njihovi zagrljaji.“  ■  Je H.

16. „Svjež početak za sve učenike i za mene svake godine.“  ■   Suzanne B.

18. „Najbolji dio ovog posla je pozitivan utjecaj koji mi učitelji ostavljamo na učenike, dijeljenje uspomena i zajednički smijeh.“  ■         Alma E.

19. „Čuti kako se djeca smiju, promatrati ih kako uče i vidjeti da su nasmiješeni zbog toga što se zabavljaju.“  ■  Megan B.

20. „Najbolja stvar u poučavanju su novi počeci i učenje koje nikad ne završava (to vrijedi za učenike i za učitelje).“  ■  Jan B.

 ■  Što kažete, učitelji? Što biste vi dodali ovom popisu?

………………………….

NAPOMENA:

  • We Are Teachers je online zajednica edukatora čija je misija inspirirati učitelje i pomoći im dijeljenjem praktičnih razrednih ideja, savjeta i učiteljskog humora.
  • Izvor: weareteachers.com