Iz školskog svijeta
GLAZBENA ŠKOLA KARLOVAC
Noć glazbe u Karlovcu
objavljeno: 17. ožujka 2017.

Taj jedinstveni događaj pod nazivom Noć glazbe u Karlovcu počinje u petak 17. ožujka 2017. u 17 sati koncertom najmlađih polaznike Glazbene škole Karlovac. Koncertni program na kojem nastupa više od 70 izvođača, učenika i akademskih glazbenika odvijat će se u dvoranama škole s ukupno 8 koncerata u nizu.

Posljednji koncert počinje u 22.30 sati nastupom profesora Glazbene škole Karlovac, harfista s Muzičke akademije u Zagrebu i mladih nagrađivanih pijanista Mije Pečnik i Lovre Marušića.

Cijeli program prenosit će se na velikom ekranu u parku ispred Glazbene škole Karlovac koji će biti vidljiv cijelom dužinom Šetališta dr. F. Tuđmana, ali i live streamom na Facebookovoj stranici škole i na www.glazbena-ka.hr. Tako želimo približiti umjetnost svim građanima Karlovca i našim gostima.

Kava s Bachom subotnji je dio programa koji su podržali svi karlovački ugostiteljski objekti u okolici Glazbene škole Karlovac. Njihovi će posjetitelji na subotnjoj špici, 18. ožujka od 10 do 12 sati, uživati u jazz, blues i rock obradama Bachovih skladbi koja će se emitirati na Prvom karlovačkom radiju (karlovacki.hr, 90,1 MHz) te na Trend radiju (trend.com.hr, 102,1 i 106,9 MHz).

U isto vrijeme u Glazbenoj školi Karlovac održat će se edukativno predavanje muzikologa Tihomira Petrovića o povezanosti Bachove glazbe i suvremene glazbe našeg vremena. Predavanje su pripremili i učenici Srednje glazbene škole Karlovac, koji će na zanimljiv način predstaviti popularnu temu o Bachovom stvaralaštvu. Cjelokupni program je otvoren za javnost i besplatan za posjetitelje.