Zanimljivosti
XV. GIMNAZIJA, ZAGREB
The Magic of Sound – projektni tjedan u Rumunjskoj
objavljeno: 20. ožujka 2017.

…Colegiul National Moise Nicoara sudionicima projekta iz sve četiri zemlje sudionice (Ujedinjeno Kraljevstvo, Njemačka, Rumunjska i Hrvatska).

Organizirane su aktivnosti učenja, poučavanja i osposobljavanja i za profesore i za učenike (između ostalog posjet manufakturi violina Gliha, tvornici violina Hora, tvornici i laboratoriju za ispitivanje kvalitete SC Continental Automotive Romania, tvornici SC Cooper Industries Romania SRL, demonstracija relevantnih pokusa u Experimentariumu Sveučilišta West u Temišvaru, predavanje na Sveučilištu Vasil Goldis u Aradu, prezentacija odsjeka udaraljkaša na Umjetničkoj srednjoj školi u Aradu, posjete nastavi i radionice u školi, predstavljanje kulturnih posebnosti Rumunjske na licu mjesta), projektni sastanci svih prisutnih profesora koji sudjeluju u projektu, te posebno koordinatora projekta iz četiriju zemalja.

Posebnost tjedna bilo je sudjelovanje na međunarodnoj matematičkoj konferenciji Tiberiu Popoviciu, gdje je naš projekt bio plenarno predstavljen te mu je jedna od tri sekcije bila potpuno posvećena. Na konferenciji smo sudjelovali s osam učeničkih i tri profesorska rada. [ IZ DRUGIH IZVORA | mioc.hr ]